Erkut Can Ben demiyorum
HABERİ PAYLAŞ

Ben demiyorum

2019’da pek de güzel şeyler yaşamadığımız için çok şeyler bekleyerek girdik yeni yıla. Ama daha 35 günde yaktı bizi 2020. Elazığ-Malatya depreminde kalplerimiz ezildi. İdlib’de 8 evladımızın şehadeti içimizi yaktı. Arkasından Van’daki çığ faciasında kalplerimiz dondu. Bu facia kesinlikle önlenebilirdi. “Sese duyarlı olunsaydı, kar hareketine yol açmazdı” diyor gönüllüler değil de, uzmanlar.

Göz göre göre ölüm geldi. Yazık. Ve de 4 gün önceki uçak kazası. “Ucuz atlattık” diyoruz ama orada da 3 kaybımız var. Hakkari’de elinde bomba patlayan şehidimizi de unutmayalım. Yani 94 kayıp verdik 10 günde. Aman Allah’ım! Sen bu millete sabır ver, güç ver, kuvvet ver.

Haberin Devamı

Peki, şimdi bütün bunlara fıtrat mı diyeceğiz? Tabii ki hayır. En azından ben demiyorum. İşi kısmete bırakmamak için uzmanlaşmış, kariyer sahibi kişilerin görüşlerine daha çok itibar edeceğiz. Risk yönetimine sadece siyasette değil, böylesi felaketlerde ve tabii Suriye’de daha çok önem vereceğiz. Yani, önlem alacağız önlem. Büyük devlet olmanın şiarıdır bu. İnşallah.

Düşün artık

Tartışma programlarında seçilmiş birkaç kişi arasında, saygısızlık, kavga, hem diğer konuklara sinir harbi yaşatıyor, hem de bizlere. Daha yeni, sosyal medyada kötülük timsali Doğu (Perinçek) efendiyi, şehit vermeyeceğimiz bir gelecek konuşulurken, gevrek gevrek gülerek “Tabii vereceğiz.

Şehit vermeden sorun çözülmez” derken görünce, seyretmediğime sevindim. Tartışırken terbiyesizlik yapanlar, aklıselim sahibi kişileri konuşturmayanlar ekranlardan düşsünler artık. Geriye kalanlar bize yeter.

Dut pekmezi

Meclis’te koronavirüs ile ilgili tedbirlerin alınması teklifi reddedildi ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü tedbirlerin neler olduğunu anlattı. Dedi ki:“Benim bir tavsiyem var. Tabii bunu sağlıkçılar da söylüyor. Yine de üşütmeyin. Aman ateşe falan dikkat edin. Tabii bunlar belirtileri. Hepsinden öte kendinize güvenin. Gıdalarınıza dikkat edin.

Bizim özel bazı tedbirimiz var mı derseniz, öyle bir tedbir inanın yok. Bizim bazı arkadaşlar sağ olsunlar ara sıra dut pekmezi gönderirler. Ben her sabah bir kaşık dut pekmezi alırım çünkü kan yapar.”Demek ki, Cumhurbaşkanımızı taklit edeceğiz. Edeceğiz de ona gelen kalitede dut pekmezini nerede bulacağız. Hele şimdi kim bilir ne karışımlar çıkar. Aman dikkat edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder