Erkut Can Biden’a dost yumruğu
HABERİ PAYLAŞ

Biden’a dost yumruğu

Başkan seçildikten sonra, aylarca aramama krizi yaşadığımız Loe Biden’la ilk telefon görüşmesi gerçekleşmiş ve NATO zirvesinde görüşmek için antant kalınmıştı. Ve tarihi buluşma pazartesi günü gerçekleşti. 45 dakikası baş başa, 45 dakikası heyetlerle. İki lider görüşme sonrası açıklamalarında tam bir diplomatik protokol uyguladılar.

Biden, “Pozitif bir görüşmeydi. İlişkilerimizde somut bir ilerleme kaydedeceğimizden eminim” derken, Erdoğan ise, “Verimli bir görüşme oldu. ABD ile çözülemeyecek hiçbir mesele yok” dedi.

Haberin Devamı

ÇOK SORUMUZ VARDI

Erdoğan, giderken soracağı sualleri açıklamıştı. F35 çıkmazı, S-400 problemi, PKK/YPG’ye verilen destek ve bize dönen silahlar, 100 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 1915 olayları ile ilgili, Biden’ın “İstanbul” yerine “Konstantinopol” diyerek, “Soykırım” demesi gibi… Gazeteciler, sorulacak bu suallere ne cevaplar alındığını sormuşlardır herhalde ama aldıkları tek somut cevap, “24 Nisan hamdolsun gündeme gelmedi” oldu. Bir de, yumruk tokalaşması yaptığımız Biden’ı Türkiye’ye davet ettik. Bildiğimiz bunlar. Detaylar er ya da geç kamuoyuna yansıyacaktır. Bekleriz.

EURO HÜSRANI

Gelelim politik arenadan yeşil sahaya. EURO 2020… Bugünkü İsviçre maçında ne yaparız, bilemem ama Türkiye için tam bir hüsran oldu. İtalya ve Galler karşısındaki, çağın gerisinde kalan bu futbol anlayışıyla, yıllar sonra, (çoğu Avrupa’da oynayan futbolcularımızla) yakaladığımız bu jenerasyona yazık oluyor, oldu bile. Öyle bir futbol oynadık ki, EURO 2020’de ilk şutumuzu ikinci maçımızın ikinci devresinde atabildik.

Olmadı Şenol Hocam olmadı. Yanlış yaptın. İlk 11 tertibinde, oyuncu değişikliğinde, sol bekte sağ ayaklı stoper oynatarak, taktiksel değişiklik yapamayarak… Ve büyük ümit bağladığımız ‘Bizim çocuklar’ın erken eve dönmesini sağlayarak. Boş ver istifa filan etme. Düzen böyle. Türk futbolunun yakasından düşmeyenler gibi yap. Valla, ben de olsam 3.200.000 euro’dan vazgeçmem doğrusu.

Bu sese kulak verin

Neredeyse iki yıldır tüm dünyanın hayatını etkileyen ve 4 milyona yakın can alan COVID-19’un varyantları nedeniyle, vakaların yeniden yükseliş trendine girebileceğinden endişe ettiğini söyledi BioNTech aşısının mucitlerinden Prof. Dr. Uğur Şahin. Meral Akşener’in TBMM’de Nobel’e aday gösterilmesini teklif ettiği Şahin, “Dikkatli olmazsak, bazı bölgelerde dördüncü dalgayla karşılaşabiliriz” dedi. Tabii buna Türkiye de dahil. Yani, Bakan Fahrettin Koca’nın dediği gibi, sonbaharda düze çıkmamız zor. Lütfen, daha çok açılmayı beklerken temkini asla elden bırakmayalım. Aynı esareti, aynı korkuyu, aynı acıları yeniden yaşamamak için…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder