Erkut Can Boğaziçili gençler aman dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Boğaziçili gençler aman dikkat!

Bizler, “Türkiye’nin en iyi üniversitesi neden dünyanın ilk 100’ü içine giremiyor?” diye dertlenirken, “Bu gençlerle geleceği kuracağız, böyle yükseleceğiz” diye ümitlenirken, Boğaziçi’nde olanlara bakın. Bana göre, bu çocuklarımızın yeni rektörle bir alıp veremedikleri yok. Mücadeleleri sistemle. “Atama değil seçim” diyorlar.

Yeni rektör, pencereden el sallıyor, olmuyor. Bahçeye aralarına iniyor, konuşuyor, “Ben de sizdenim” diyor, olmuyor. Hatta, onlardan olduğunu ispat etmek için, “Metallica dinlerim, bisiklet yarışçısıyım, iyi üçlük atarım, yamaç paraşütü ile uçarım” diye sıralayıp duruyor ama aldığı cevap hep “Rektör istifa” oluyor.

Haberin Devamı

Yine bana göre, “Niye istifa edeyim” diyor ama bir açmaz içinde olduğunu mutlaka o da biliyor. Karşısındaki gençlere “Elitler” denmesine rağmen, büyük çoğunluğunun 550 puan almayı başaran, orta sınıf çocukları olduğunu da biliyor. Şurası kesin ki, istifa etmeyecek. Atanmış olarak devam edecek. Diğer üniversitelere atananlar gibi... Aman çocuklar, provokasyona gelmeyin. İçinize yabancı sokmayın. Polisle asla çatışmayın. Üniversitenize yakışır şekilde hareket edin. Hareketinizin ‘Gezi’ olmadığını, asla olmayacağını gösterin.

Boğaziçili gençler aman dikkat

Gelelim aklımdan çıkmayan kelepçe olayına. Bunu devlet yapmaz. Hiçbir iktidar mensubu “Gidin kapıyı kelepçeyle kapatın” demez. Bir aklı evvel polis şefinin buluşudur bu ama Boğaziçi direnişinin simgesi oldu dünyada. Yazık.

Son sözüm de şu: Sistem bu, sevgili evlatlarım. Tahsil hayatınızı, geleceğinizi tehlikeye atmayın. Her şeyin bir sonu vardır.

İşte değişen dünya

Amerika tam bir bölünmüşlük yaşıyor. Demokrasiyi kullanan otoriter bir başkan, nelere yol açıyor, görüyorsunuz. Seçimi kaybediyor ama “Kazandım” diyor. Her girişimi reddedilince, ulusunu bir felakete sürüklüyordu ama Allah’tan Washington DC belediye başkanı sokağa çıkma yasağı ilan edince olacakları sezdiği için “Eviniz dönün” demek zorunda kaldı.

İyi ki böyle dedi de, bu kalkışmada ölen sayısı dörtte kaldı. Yenilen pehlivan misali, taraftarlarına son bir ümit vermek istedi, ona tapanlar da önce kongre binasını basıp içeriyi dağıttı. Zoru görünce bir süre dışarıda durup sonra dağıldılar. Sanayi mağdurları, dijital dünyacılara ve robotlara mağlup oldu yani. Çünkü dünya Donald Trump’ın onlara çizdiği yola değil, başka bir pandemi dünyasına doğru gidiyor.

Haberin Devamı

Düşünün artık, Trump, bir video konuşması yapıyor. Birçok eyalette oylarının çalındığını söyleyen Trump, söylediklerinin kanıtı yok diye Facebook ve Twitter tarafından engelleniyor. İşte dijital dünya bu! İşte bu dünyada Trump, önce azledilip sonra da yargılanırsa hiç şaşırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder