Erkut Can Briççi aranıyor
HABERİ PAYLAŞ

Briççi aranıyor

Maliye Bakanı Berat Albayrak, uzun bir konuşma ile üç yıllık ekonomi programını açıkladı. Madde madde. Sonrasında ana muhalefet liderinin ne diyeceğini bekledi herkes. Peki Kılıçdaroğlu ne yaptı?’ diye sorarsanız, hemen cevaplayayım. Tam bir gün sonra, hâlâ iskambil destesinde kalmış olacak ki, Albayrak’a değil, “Kağıt oyunu bilmiyor” diyenlere cevap verdi. “Söyleyenler önüme çıksın, briç oynayabiliriz.”İşte ana muhalefetin üç yıllık programı

Aman dikkat!

Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ’da, Azeri köylerine havan topu atmasıyla başlayan savaş, Azerbaycan’ın bariz üstünlüğü ve bazı bölgeleri geri almasıyla devam ediyor. İlk günlerde öz vatandaşlarımız olan Ermenilere karşı yapılan bazı eylemler beni korkuttu.

Haberin Devamı

Dışımızdaki savaş, Ermeni vatandaşlarımızın mağduriyetine asla yol açmamalıdır. Çünkü onlar da bu topraklara ait. Onlara zarar verecek, tedirgin edecek hiçbir eylem kabul edilemez. Neyse ki yavaşladı. Bazı kendini bilmezlerin dışında… Zaten hükümet de, sosyal medyadaki kışkırtmalara, ayrımcılığa karşı tavrını koydu ve Çelik: “Provokasyona asla izin vermeyiz” dedi.

Bu biiir. İkinci olarak benim bir sorum var.“Azeriler bizim kardeşlerimiz” diyorlar ya durmadan, sorum şu: Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, diplomatik olarak bugüne kadar tanıdı mı? Cevap: Hayır! Peki ne biçim kardeşlik bu?

Heyecan yok oldu

Hep yazdım, iyi bir futbol izleyicisiyim diye. Ama şu kahrolası pandemi, bu zevkimizi de elimizden aldı. Statta olmasanız da, ekrandan gelen seyirci sesi bambaşka bir heyecandı. Yok oldu. Zaten takımlarımız da, kaybolan bu heyecanda pay sahibiler tabii ki. Süper Lig’i bırakın, Avrupa’daki halimiz de ortada. Galatasaray’dan çok ümitliydim ama o da utandırdı.

Kaldık Sivas’la Başakşehir’e ama onlar da belli olan gruplarda ne yaparlar ki? İşin kötü yanı bu seneki başarısızlıklar 2021’de başımızın derdi olacak. Başiktaş’la son diyelim. Astrolog Nuray Sayarı, “Bu sezon Beşiktaş’tan hiçbir şey beklemeyin” demiş. İşimiz yıldızlara kaldıysa tüm Beşiktaşlılar rahat olsun. Çünkü bizde yıldız yok.

Haberin Devamı

Trump fark yedi

4 Kasım’ın ilk tartışmasını izleyecektim ama 04:00’te kalkamadım. Sabah, CNN Int’te bölüm bölüm seviyesizliği izledim. ‘Kim kazandı’nın yüzdelerini gördüm. Tartışmadan önce, ‘56/43’ Biden lehine olan yüzde, tartışma sonrası yine Biden lehine ‘60/28’e çıkmış. Açık ara ama daha işin başı. Aslında, bu seviyesizliğe şahit olduğu için, gerçekte Amerikan halkı kaybetti bence.

Kibarca 14 yıl

Avusturalya’da billboard’lar bir kamu spotu ile döşenmiş. Şöyle yazıyor: “Eğer bir doktora, hemşireye veya sağlık çalışanına saldırmanın normal olduğunu düşünüyorsan, sana bunu tekrar düşünmen için 14 yıl veriyoruz.” Harika! Bu haberi okuduğum gün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha da kibar bir cümle kurdu: “Dışarıda tedbirsiz dolaşan, içeride izole olur.”Sizce içerisi öğrenci yurdu mu, dört duvar mı? Ben bilemedim de…

Haftanın gülücüğü

Ankara’nın istifa ettirilen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir tweet atmış. Şimdiki başkana diyor ki: Mansur Yavaş, çapsızlığın aşikar. Fakat kaybeden Ankara oluyor. Sana tavsiye ediyorum. Benim zamanımda yapılması için talimat verdiğim projeleri sıraladım. Üç buçuk senede bunları bitir. Talimatımdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder