Erkut Can Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir haftalık özeti
HABERİ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir haftalık özeti

Hemen her gün çeşitli vesilelerle üç-dört konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu enerjisine şapka çıkarıyorum. Haber sitelerinin birinci sırasında hep o var. Hep mutlu bir gelecek vaat ediyor, altı cümleyle… Ben de geçen haftanın özetini çıkardım. Buyurun.

  • “Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Şartların zorluğuna aldırmayın. İmkanların kıtlığına teslim olmayın.”
  • “Ülkemizin bugüne kadar nasıl her meselesini biz çözdüysek, Allah’ın izniyle, yine bu sıkıntıların üstesinden biz geleceğiz.”
  • “550 bini bulan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerimize bedelli yolu açıldı.”
  • “Bundan sonraki önceliğimiz, insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacak.”
  • “Evet, artık o vakit geldi. Bir Türk vatandaşımızın uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz.”
  • “Artık benim için Miçotakis diye biri yok.”

Aklıma takıldı soruyorum

Hani olur ya, aklınıza bir şey takılır ama cevabını bir türlü bulamazsınız. Konum o. Onun için size, genç beyinlere soruyorum; ümidim sizlerde çünkü.

  • Özellikle İsveç’in ve Finlandiya’nın teröre bu kadar destek olduklarını biliyorduk, girişimlerimizden netice alamadık. Peki, neden Birleşmiş Milletler’e ve AB kurumlarına götürmedik? Neden nota verip büyükelçilerini gönderip büyükelçimizi geri çağırmadık?
  • İngiltere, Türkiye’ye uygulanan savunma ürünlerinde ihracat kısıtlamasını kaldırdı. Peki neden koymuştu, neden mücadele etmedik, bilen var mı?
  • Suudi Arabistan, Somali, Etiyopya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Yemen, Libya gibi ülkelerin de arasında olduğu 15 geri kalmış ülkeyle birlikte, Türkiye’yi de aynı kefeye sokarak vatandaşları için seyahat yasağı koydu. Ve biz hâlâ “Biz kardeşiz” mi diyeceğiz?

MBABPE = 20 BEŞİKTAŞ

24 yaşındaki yıldız futbolcu Mbabpe, PSG ile yeni sözleşme imzaladı. 300 milyon euro imza parası ve yılda vergileri düşülmüş 100 milyon euro karşılığı... Takımım Beşiktaş’ın başkanı ise, bu yıl futbola 25-30 milyon euro ayırabileceğini açıkladı. Yani, tek başına Mbabpe, Beşiktaş’ın 20 katı! Şu orantısızlığa bakın.

Haberin Devamı

Şimdi siz gelin de “Türk futbolunu kalkındıracağız” deyin. G Bizim İsmail de çok katıymış birader. Beşiktaş formasını 10 sene terletmiş, kupalar kazanmış, ‘feda’karlıklar yapmış bir futbolcuyu, son maçta kadroya alıp taraftarla vedalaştırmak bu kadar zor muydu? Esmael Türkçe bilmiyor, cevabı sen ver başkan. Biz seni, hep 15 numara olarak hatırlayacağız. Yolun, bahtın açık olsun Oğuzhan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder