Erkut Can Deniz kenarında bayram sınavı
HABERİ PAYLAŞ

Deniz kenarında bayram sınavı

Geçen bayramı 2.5 yaşındaki küçük torunumuz Beliz’imizle yaşadık. “Neden, niçin,niye” sorularına cevap vererek. Washington’da yaşayan büyük torunumuz Jasmin’imiz ise, bir ay sonra 3 haftalığına geliyor. Onunla da hasret gidereceğiz. Peki bunları neden yazdım? Evim sahilde. Dede-torun çocuk parkına gittik. Yorulunca çimlere oturduk. Yanımızda kız, erkek 6 lise öğrencisi de voleybol oynuyor. Bir ara topları başıma geldi.

Defalarca özür dilediler ama, “Birşartlaaffederim.Sınavyapacağım” deyince Barış Manço gibi “Haydisorsor” diyerek, yanımıza oturdular. Amca kafayı mı yedin sen demeden. Pat diye çarpım cetvelinden başladım. 6x9, 8x7, 9x8 diye. Sadece 2 doğru cevap aldım. Hemen şakaya vurdular. “Amcabiz bunlarıilkokuldaokumuştukunuttuk” diye. “Meksikanerde?” dedim, üçü Afrika, biri Amerika dedi, o da sonunu getiremedi ABD ile Kanada arasında deyince. Asıl cevap şakayla geldi yine. Tatlıses’e nazire yapar gibi “Coğrafyadersivardıdabizmi okumadıkamca”sözünden coğrafya okumadıklarını öğrendim. Ve son dedim. “23Haziran’daseçimvar. Neseçimibu?” diye sorarken, cevap ortak geldi. “Hırsızlıkseçimiamca.” Hep beraber güldük, bitirdik sınavı. Devamını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk amcaları yapar artık.

Haberin Devamı

★ ★ ★

VELİLER KORKMAYIN MATEMATİK ZORUNLU

Ziya Selçuk adını anmışken,gelelim hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu’na. Bakan Bey bu göreve geldiğinden beri çok şey söyledi ama hepsi uzun vadeli projelerdi. Baksanıza Eğitim Vizyonu’nunda ilk imtihanı 2024’te yapılacakmış. İlk açıklamada matematik zorunlu ders olmaktan çıkıyor diye bir yanlış anlama olunca veliler korkmuştu. Neyse ki düzeltildi. Sadece 12.sınıflarda diye. İşte bayramda sahilde gençlerle şakalaşırken,yine Selçuk’u hatırladım.Ne demişti:“Matematik şu an zorunlu.Peki mutlu muyuz?”

Haklısınız Sayın Bakan. Gençlerle sohbetimizden sonra ben bile mutlu değilim. Doğru, az ders, çok hayat olmalı. Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerileri geliştirilmeli. Sanat veya mühendislik hedefleyenlere ayrı yöntemler uygulanmalı da, benim korkum, bakalım öğretmenlerimizin yeterliliği kafi gelecek mi? Onlar bu sistemi iyi okuyabilecekler mi? Pratik kısmında talebelerine ne kadar yardımcı olabilecekler. Hele hele, daha lisedeyken, ufku açık öğrencilerimizin, dünya birinciliği kazanan robotlarının yanında.

Haberin Devamı

ALATURA ZAMANI

Bu Ramazan’ı ve bayramı,siyasiler, özellikle de İstanbul için yarışacak iki aday, önce yer sofralarında iftar,sonrada bayramlaşma trafiği ile geçirdiler. Artık yarından sonra İstanbul’da yarışın en zorlu etabı başlıyor. Çünkü 15 gün sonra sandık başındayız. Yenilen hurmalar bakalım kimi tırmalayacak. Ya da alatura toplar gibi kim daha çok hurmayı sandığa sokacak. Ayrıca 15 gün anketlere boğulacaksınız. Ama artık onlar da işin profesyoneli oldu. 2 puanı oynatıp duruyorlar. Ne diyeyim, hayırlısı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder