Erkut Can Dolaşıp durdum sayfa sayfa
HABERİ PAYLAŞ

Dolaşıp durdum sayfa sayfa

Geçen hafta dolaşıp durdum medya mahallesinde. Sokak sokak, sayfa sayfa.

Bir yandan da not aldım. Bakalım neleri not etmişim. Küçük küçük yorumlarla.

Bizim de lafımız olsun diye.

Cumhurbaşkanımız dedi ki: “Üniversiteyi bitiren herkes iş sahibi olacak diye bir şey yok.” Haklı. Hep diyoruz ‘mesleki eğitim’ diye ama duyan yok.

Serpme kahvaltı 100 milyar liralık israfa neden oluyormuş. Olur tabii. Lop yumurta isterseniz.

Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’nun muhtemel kabine revizyonunda koltukları sağlammış. Her koltuk da kırılacak değil ya.

Haberin Devamı

Çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler siyaset üstü bir direnişe başlamışlardı. Sayıları artıyor ama çözüm üretme konusunda neler yapıldığını bilmiyoruz.

ABD’ye göre İran, açıkladıklarına göre Yemen’den kalkan İHA, füze her neyse Suudi Arabistan’ı vurdu. Patriot’lara rağmen. Gel de “İyi ki almamışız” deme.

Çocukların kullandığı kırtasiye malzemelerinin yüzde 72’si güvencesiz çıktı. İpek yolunun güvencesiz olduğunu hepimiz biliyoruz ama başka çare yok galiba.

Bakan Akar, “ABD ile hava, kara devriyelerimize devam ediyoruz. Ama bu oyalamaya dönerse, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” dedi. Keseriz tabii de, ah şu göbek bağımız olmasa.

NESLiCAN DAYANAMADI

Bir bacağı kesilmesine rağmen dördüncü defa kansere yakalanan güzel kızımız Neslican Tay yoğun bakımdan çıkamadı. Kızı orada da rahat bırakmadılar. Bu kadar kalpsiz, vicdansız yaratıklar bu ülkede yaşamamalı. Ama onlar yaşarken Neslican hayata veda etti. Sevgili kızımıza, milyonlar dua etti ama, gittiği ışıklı yolda duyamadı. Ruhun şad olsun Neslican. Meleklerle yaşarsın artık.

l Uçamaz denilen THK uçakları, Teknofest’te gösteri uçuşu yaptı. 5.5 ton suyu işaretlenen alana boşaltarak. Alkış.

l İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizdeki Suriyeli sayısı 3.5 milyonu aştı” dedi. Güvenliğimiz ve refahımız da tehdit altındaymış. Ankara’daki üçlü zirvenin ortak

bildirisinde ise mülteci krizinin tırmanacağı yazıyordu. İşte o zaman yanarız.

l 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ymüş. Bilmemeniz normal. Allah’a şükür ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyebiliyoruz her fırsatta.

Haberin Devamı

l Hani o adam var ya, ismi lazım değil. Ona göre, kadınların arabalarıyla

90 km’den fazla yapmaları günahmış, harammış. Reklam olur diye, “Paralı yolda sevaptır” diyememiş herhalde.

SPOR DA VAR

l Galatasaray Belçika’da sahada.

Takımda bir tane Türk yok. Türk Milli Takımı teknik direktörü Şenol Güneş ise tribünde. Peki kimi izliyor? Fatih Terim’i herhalde.

l Bir de bizim SPOR’dan. Başlık “Türkiye’nin gururu.” Altında da şu yazıyor: “Galatasaray Avrupa’da çıktığı son

26 maçta sadece iki galibiyet alabildi.” Darılmaca yok çocuklar. Ama ben bu yazıyı yazarken, Avrupa Ligi’ndeki üç takımımız da mağlup oldu. İki gol atıp dokuz gol yiyerek. Sizi haklı çıkarmak için galiba.

l Terim’e göre lig, masada oynanıyormuş. Passolig masada da geçiyor mu acaba?

Hem de büyük ekranda seyrederiz bari.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder