Erkut Can Dünya yıldızları Türkiye’ye koştu
HABERİ PAYLAŞ

Dünya yıldızları Türkiye’ye koştu

Yaz transfer dönemi çarşamba akşamı kapandı. Bu kadar uzun olmasa daha iyi ama neyse. Avrupa’da yıldız futbolcu artık kalmadı. Bütün yıldızlar koşup geldi ve Süper Lig’de toplandılar. Çoğunu tanımıyoruz tabii. Yıldızlar gözümüzü aldığı için fark edememişiz. Hele hele o dünya yıldızı golcüleri… Biri var ki, geçen sezon, oynadığı takımda 12 maça çıkmış, ilk 11 yok, iki gol atmış, bir de asist yapmış. Yıldız ya… Geldiği takımın scout ekibi zaten bir yıldır takip ediyormuş. Teknik direktör de onay vermiş. Bedelsiz gelen yıldız bile var. Hepsini yeni takımlarında önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Bakalım kaç yıldız parlayacak?

Haberin Devamı

***

ASIL YILDIZ BİZDE AMA…

Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’nda, üst üste ikinci kez Olimpiyat şampiyonu olan Türkiye Kadın Milli Golbol Takımı’nı kutlayalım ama kutlamak yeter mi? Altın madalyayı getiren yedi maçta, 57 gol atan takımımızda, gollerin 46’sını tek kişi attı: Sevda Altunoluk! Turnuvada 46 gol atan başka takım bile yoktu. Peki bu dünya yıldızımızdan kimin haberi var?

Dünya yıldızları Türkiye’ye koştu

Gidişat endişe veriyor

COVID-19 tedbirlerinin fazlaca gevşetildiği temmuz ayında 1600 kişi hayatını kaybetmişti. Ama gelin görün ki, bu gevşekliğin, umursamazlığın ayyuka çıktığı eylül ayının ilk dokuz gününde vefat sayısı 2460’ı buldu. Bu gidişat ürkütücü değil mi? Böyle giderse eğer eylül ayı vefat toplamı 8000’i geçecek. Rutinin dışında Türkiye’de 100 milyon doz aşı barajının aşıldığını müjdeleyen Bakan Fahrettin Koca, “Tablodaki ciddi sayıları kontrol altına almak ve can kayıplarını azaltmak için elimizdeki imkan, tedbirler ve aşıdır. Tam doz aşılarımızı olup toplum bağışıklığını sağlayalım” diyor ama dinleyen kim? Okullarda yüz yüze eğitimin sekteye uğratılmayacağı her fırsatta tekrarlanıyor. 81 ile tebliğ üstüne tebliğler yayınlanıyor ama bir de görünen köy var. O köyün fotoğrafını altta görüyorsunuz.

Dünya yıldızları Türkiye’ye koştu

Aman Allah korusun! Korusun da, siz de lütfen kendinizi, evlatlarınızı koruyun.

Aşı olun! Aşı olun! Aşı olun!

Pahalılık

Ahmet Hakan geçenlerde “En etkili muhalefet partisi: Pahalılık” diye yazmıştı. Çok doğru bir tespit. Dün markete gittim. Raflardaki ve tezgahlardaki tüm ürünlerde yüzde 20-30 zamlanmayı bizzat gördüm. Kahvaltılık ürünler daha da fazla… Dahası var; paketli atıştırmalıkların ebatları küçülürken, dolayısıyla gramajları da azalmış. Şişelerin bile boyları kısalmış. Bu arada, İthalat Rejimi Kararı ile bakliyat diye adlandırdığımız tüm gıdaların gümrük vergisi sıfırlanmış. Neden? Pahalılığın önüne geçmek içinmiş. Dilerim düşünüldüğü gibi olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder