Erkut Can Fatih ve sonrası
HABERİ PAYLAŞ

Fatih ve sonrası

2004’tü galiba, Akçakoca’da doğalgaz bulundu diye sevinmiştik. Devamı gelir diye de ümitlenmiştik. Öğrendiğime göre bu kuyuda az da olsa halen üretim yapılıyormuş. 2004’den sonra da hep “Doğalgaz bulundu”, “Petrol bulundu” haberleri okuduk, duyduk ama bunlar sonradan hep seçimle ilişkilendirilmişti. Şimdiyse seçim meçim yok. Doğalgaz, sismik araştırma gemilerimiz ve sondaj gemimiz Fatih sayesinde gerçekten bulundu. Ülkemize hayırlı olsun.

DEVAMI GELECEK İNŞALLAH

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığına göre, rezerv 320 milyar ton. Dileyelim ki, devam eden ve ileride yapılacak olan sondajlar sonucu bu miktar, hani derler ya, devede kulak kalsın. Daha büyüklerine ulaşalım. Fatih, bize uğur ve güç getirmiş olsun. Çünkü TPAO’muz, yetişmiş insan gücü, bünyedeki yabancı uzmanlar ve teknik kapasitesinin mükemmelliği ile, artık yüzümüzü ağartacak kadar güçlü. Ne güzel söyledi

Haberin Devamı

Bakan Berat Albayrak: “Fatih Sultan Mehmet, nasıl ki bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtıysa, Fatih gemimiz de yeni bir çağın başlangıcı olacak.” Şimdi sıra Doğu Akdeniz’de. Orada da sonuca ulaşacağız inşallah. Sırtını, güya müttefiklerimize dayayan Yunanistan, bir delilik yapıp da Akdeniz’i kızartmazsa. Çünkü Türkiye kararlı.

GELELİM ÜRETİME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023’e inşallah” dedi ama, işin uzmanlarına göre zormuş. “En az beş sene gerekir” diyorlar. Üçüne, beşine bakmadan bekleyeceğiz artık. Ancak Albayrak, bu konuda da iddialı. “Kendi imkanlarımızla ve daha az maliyetle biz çıkaracağız” diyor.

Dedim ya, bekleyeceğiz. Doğalgaz müjdesi, aceleci halkımızda, hemen beklentiyi tetikledi. Şimdiden indirim bekler oldular. Yalnız halkımız mı? Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bile ümitlenmiş olacak ki, “Bu gelişme, verdiği heyecanla halkımıza, salgına karşı da motivasyon olacak” dedi. Dediğin gibi olsun Sayın Bakan.

N’OLUR VAZGEÇİN

Ayasofya ibadete açıldı. Amenna. Milyonların isteğiydi. İbadete uygun bir yapı sonuçta. Şimdi Kariye Müzesi’nin de ibadete açılma kararı çıktı. Ancak Kariye, Ayasofya gibi ibadete uygun bir yapı değil. Öyle geniş bir alanı yok. Ayasofya’da, tepedeki freskleri namaz saatlerinde, perdelerle kapatıyoruz. Tamam da, Kariye’de mozaik ve freskler o kadar çok ve size o kadar yakın ki, hangi birini kapatacaksınız.

Haberin Devamı

Yıllar süren, büyük bir restorasyondan geçirilmiş, dünyanın en nadide Hristiyan eserleri korunmuştu. Lütfen korumaya devam edelim. Ayrıca, Kariye'yi merkeze alıp 500 metre çaplı bir daire çizin, 20 cami daha bu dairenin içinde kalır. Diyorum ki; bırakın bir dünya mirasımız da müze olarak kalsın. Çünkü değer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder