Erkut Can Geleceğimizin teminatı
HABERİ PAYLAŞ

Geleceğimizin teminatı

Bir güzellikle başlamak istiyorum bu hafta. Her zamanki gibi gözlerden kaçan bir başarıyla. “Geleceğimizin teminatı” dedim başlıkta ama tabii benim kuşağımın değil. Bizlerden sonraki nesillerin, sizlerin inşallah.

İzmir Kemalpaşa Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elanur Akıncı, 7 bin 328 kişinin katıldığı uluslararası bir matematik yarışmasında dünya birincisi oldu. 10 yaşındaki Elanur, internet üzerinden, hem de İngilizce yapılan yarışmadaki bu başarısıyla umudumuzu tazeledi.

Birçok yarışmaya katılan Elanur’un çok sayıda birinciliği var. İngilizce biliyor, ikinci yabancı dili de Fransızca. Kendi tasarladığı kodla günlük tutuyor. Ve tabii okulunun ve öğretmenlerinin de gözdesi.

Haberin Devamı

Elanur’un dünya birincisi olduğu yarışma Kanada merkezli, öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözerek keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan bir organizasyon.

Ve bütün dünyadan katılan 7 bin 328 kişi içinde Elanur’umuz birinci. Ben, anne ve babasının “Ders çalış” demediği daha binlerce çocuğumuz olduğuna inanıyorum. Hepsinin şansları açık olsun. Tanımadığı bir dedesi olarak Elanur’u ben de kutluyor ve övünüyorum.

Çok yazık

Elanur’un dünya çapındaki başarısından sonra yine dünya çapında olduğu söylenerek, 750 milyon dolar harcanan, görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in güya prestij projesi ‘Ankapark’,duyduğuma göre ‘hayalet park’a dönüşmüş. Atatürk Orman Çiftliği içinde yapılan parkı 29 yıllığına kiralayan şirket, işçilerine maaş ödeyemez duruma gelmiş.

Gişeler kapatılmış, işçiler işten çıkarılmış. Dedim ya artık hayalet park olmuş. İşinin ehli olan kişilerin söylediğine göre, hesapsız bir yatırım ve garip bir mimarlık örneği olan ve 750 milyon dolar harcanan park, bence kaderine bırakılmamalı. Halkı oraya çekmek için mutlaka vardır bir hal çaresi. Tabii eski başkanın hala kendine toz kondurmayan ve bitmek bilmeyen twit’leriyle de savaşılarak

Güçlenen demokrasimiz ve çeşitlenen hak arama mekanizmaları, bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha da verimli şekilde işlemektedir.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Bilimsel akıl aranıyor

Bir milletvekili deprem, çığ, uçak kazalarına karşı milletçe okuyacağımız duayı açıklarken, Erzurum esnafı da aynı olayların bir daha meydana gelmemesi, defolması için, dağlık alana 2001 ekmek bıraktı. Biri çıktı, “Depremler dünyanın merkezinde yaşayan cücelerin işi” dedi.

Diğeri, “Kuran kursları şeytandan korunmuş bölgelerdir. Kursta bir tuğlası olana cennette bir ev verilecek”dedi.

􀀀

Tam bir cehalet, aymazlık ve din tüccarlığının en kör noktasındayız. Hangi inancın ürünüdür bunlar. Hangi kitapta yazar... Nerede bilimsel akıl? Diyanet de çıkıp bir şey söylemezse olacağı budur. Hayrolsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder