Erkut Can Gökyüzüne bak ama kar yağarken değil
HABERİ PAYLAŞ

Gökyüzüne bak ama kar yağarken değil

Şanlıurfa’nın Göbeklitepe’sinde bir monolit bulundu. Üzerinde Göktürk alfabesiyle, ‘Gökyüzüne bak, Ay’ı gör’ yazıyordu. Haydaa! Yüzlerce hikaye uyduruldu. Uzaylıların bıraktığı bile söylendi. Bu muntazam monolit, salı sabahı yok oldu, yani Cumhurbaşkanı’nın müjdesini açıklayacağı gün. Kimse müjdeyle bağlantı kurmadı ama bu, değişik bir reklam ve algı yaratma operasyonuymuş meğerse.

Gökyüzüne bak ama kar yağarken değil

Külliye’de yaratılan uzay dekoru önünde Erdoğan, Türkiye’nin milli uzay programını açıkladı. “En önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Ay’a ilk teması gerçekleştirmek. Yerli ve özgün hibrit roketimizle Ay’a sert bir iniş yapacağız. İnşallah Ay’a gidiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Devamı var. Uzaya gitme niteliklerine sahip bir Türk vatandaşı da Ay’a gidecekmiş. Erdoğan ayrıca bu kişi için de Türkçe bir ad bulunmasını istedi.

MERAK BU YA…

Buraya kadar güzel ve yeni bir gündem ama bazı sorularım var.

Mesela, Uzay Ajansı’nın sermayesi ne kadar? Mesela, bu iş için milyar dolarlar gerekiyor. Her ne kadar “Para kolay” dense de, bizim bu gücümüz var mı? Ayrıca Rusya ve Amerika “Artık her şeyi biliyoruz. Bu kadar para harcamaya gerek yok” diyerek Ay’a gitmeyi neden durdurdu? Tamam, akademik insan gücümüz var da, NASA’da yıllar sürecek tecrübe kazanma problemini nasıl halledeceğiz?

Tamam tamam. Başka soru sormayacağım. 29 Ekim 2023’e daha üç buçuk yıldan fazla var. Kim öle, kim kala... Tabii ki başarırız diyorsanız eğer, benden de kocaman bir İNŞALLAH.

ADAM İSTİFA ETTİ

Muharrem İnce, CHP’den istifasını açıklarken, en can alıcı noktaya dokunup, “Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. CHP artık tabela partisi” dedi. Ey Muharrem, il başkanlığı, milletvekilliği, grup başkanlığı ve de cumhurbaşkanlığı adaylığı yaptığın parti tabela partisi ise, sen neydin? Zaten oylar, İnce’ye değil CHP’nin umut bağlanan adayına verilmişti. Ama bunu unutmuş görünüyorsun. Hepimizin hatırladığı ise, “Adam kazandı” cümlesiydi. Seçim gecesi dahi psikolojisini kontrol edemeyen, milyonların umut bağladığı sen, şimdi kalkıp parti yöneteceksin. Ayrıca, o gece halkta yarattığın düş kırıklığı sana 50+1 olarak dönecek öyle mi? “Allah, gönlüne göre versin” diyeceğim ama zor be!

Haberin Devamı

İMAM DA TOPA GİRDİ

Ayasofya’nın ‘baş imamı’ Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, yeni anayasada laiklik ilkesinin çıkarılması çağrısı yaptı. Baş imam, “1921 ve 1924 anayasalarında devletin dini İslam’dı. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” dedi. İmam efendi, laiklik ilkesi, Anayasa’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddesidir. Demek imamlara öğretmiyorlar bunu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder