Erkut Can Gülmek size yakışıyor
HABERİ PAYLAŞ

Gülmek size yakışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan; dört günlük, üç ülkeyi kapsayan Afrika gezisinde kafa dağıttı bence. Yorgunluk attığını ise tahmin etmiyorum. Kısa zamana sığdırılan ikili görüşmelerde daha da yorulmuştur.

HİÇ TANIK OLDUNUZ MU?

Benim bu konuyu yazmamın nedeni, Erdoğan’ın Togo Cumhurbaşkanlığı Sarayı bahçesinde, Burkina Faso, Togo cumhurbaşkanları ile Liberya Devlet Başkanı PSG ve Milan’ın eski efsane futbolcusu George Weah ile herhalde futbol üzerine sohbeti sırasındaki neşeli hali ve attığı kahkaha idi. Ben Erdoğan’ın böyle bir gülüşünü inanın hatırlamıyorum. İnşallah bu kahkaha başlangıç olur. Türkiye’nin bu gergin ortamında, liderlerin yadırgadığımız siyasi dilinin gülerek yumuşamasına vesile olur. Çünkü 84 milyonun hiç olmazsa bir tebessüme ihtiyacı var. Tabii bütün liderlerden.

Haberin Devamı

Türk kökenli ayıp

Tarih 20 Mayıs 2021. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, Bilim Kurulu toplantısına Almanya’dan online katıldı. Sonra da Şahin, televizyon ekranlarına çıkarıldı ve 120 milyon doz aşı müjdesi alındı. Sağlık Bakanı Koca da BionTech çiftini Türkiye’ye davet etti. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da yayına ortak ederek, daveti onun da tekrarlamasını sağladı. Şahin de, “Haziran başı geleceğiz” diye söz verdi.

Aylar geçti. Eczacıbaşı, Şahin-Türeci çiftini ‘Eczacıbaşı Tıp Onur Ödülü’ne layık gördü. Ancak almak için gelemediler. Ödül Almanya’da takdim edildi. Amaaa Selanik’teki Theofano Vakfı, iki bilim insanına ödül vereceğini açıklayınca, Şahin ve Türeci Selanik’e gittiler ve ödüllerini aldılar. Hem de Selanik elçimizin bile davet edilmediği törende… Peki onlar ne yaptı? Hiç! Sadece Atatürk’ün evini ziyaret ettiler.

Haziran başından bugüne 5 ay geçti ama onlar işlerinden vakit bulup bir türlü Türkiye’ye gelemediler. Sadece ayıp.

Sergen dursun

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ‘olmayacak duaya amin demek’ durumuna düştü ama ‘1-4’ sonrası genç hocamız Sergen, “Takımımın oyunundan memnunum” deyince hepimizi şaşırttı. Başakşehir maçında olduğu gibi, Sporting maçında da iki korner golü ve bir korner penaltısı için de Sergen’in yorumu “Şans golleri yedik” şeklindeydi. Yapma be oğlum!

Haberin Devamı

Maçtan sonra seyirci, yine de seni çağırıp sevgisini, güvenini gösterdi. Sen de çok iyi hatırlarsın, o seyirci bir zamanlar Beşiktaş’ın sembolü için “Ahmet Dursun Seba gitsin” diye bağırmıştı. Aman aklından çıkarma. Yarın akşam yine çağırsınlar seni inşallah ama gülerek…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder