Erkut Can Haftanın olayı
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın olayı

Geçen haftanın olayı bence, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın moderatörlüğünde Gürkan Hacır, Nagehan Alçı ve Bülent Aydemir’in karşısına oturmasıydı. İnce, sorulan her soruya cevap verdi. Yüzünden eksik etmediği gülümsemesini esprileri ile harmanlayarak. Yaklaşık 2 saatlik süre içinde, ben de ekrandaki gazeteciler gibi sosyal medyadan olayı takip ettim. Bir farkla. Onlar telefonu ellerine aldıkları anda kameralar başka bir görüntüye geçti. Benim öyle bir derdim yoktu. Twitter’ı akıttım durdum. O kanala göre ‘Türkiye’nin Nabzı’ neredeyse İnce ile Alçı arasında geçti. Her muhalif hesap sahibi Alçı’ya çullandı. Nedense! Sorularından, yüz ifadelerinden dem vurarak. O da benim okulumdan yani İstanbul Erkek Lisesi’nden olduğu için müsaade edin koruyayım biraz. Ne yapsın kadın? Habertürk’te çalışıyor. Ekmek parası oradan. Ekmeğine hıyanet mi etsin?

Haberin Devamı

Haftanın olayı

İnce’nin ve Didem’in müsaade ettiği kadar sordu. Birkaç sorusuna da cevap alamadı. Çünkü İnce, “Bu soruyu önce Erdoğan’a sor, sonra ben sana cevap veririm” dedi. Ve gece İnce’nin vazgeçemediği selfie pozu ile de bitti. Dedim ya, haftanın olayıydı bu oturum. Reytinglerde birinci oldu, eh, aldığı reklamlarla da Turgay Ciner’e iyi para kazandırdı. Yani ‘İnce Show’ tüm dizileri mahvetti. Seyrederken düşündüm. Bir adayla böyle oluyorsa, İran’da bile olduğu gibi adaylar bir ortak yayında buluşsa, hani deniyor ya ileri medeniyet, demokrasi diye, işte orada neler olur... Benimki de ham hayal, neyse.

MİLLET YEMEZ BUNU

Başbakan olarak son turlarını atan Binali Yıldırım, Giresun’da, “Parlamenter sisteme geri döneceğiz” diyen İnce’ye yüklendi. “CHP’nin seçim beyannamesinde, cumhurbaşkanlığı sembolik olacak, yetkisi olmayacak yazıyor. Sen hangi yetkiyle parlamenter sisteme döneceksin” diye sordu. Beyannameyi okudum, “Parlamenter sistem ve özgürlükçü yeni Anayasa ile TBMM güçlendirilecek” yazıyor. Yıldırım, bir de ekledi: “Millet yemez bunu.” Haklı. Çünkü millet gördüğüm kadarıyla, neyin yenip yenmeyeceğini öğrenmiş gibi gözüküyor. Sofraya getirilenlere bakacak ve kararını verecek.

Haberin Devamı

BİLEN VAR MI?

Bakan açıklamıştı. Tüm kamu kurumlarında FeTö operasyonları bitti diye. Ama nedense, bir tek TSK’da her Allah’ın günü sürüyor. Hem de 10-20 ilde gözaltılar yapılıyor. Çoğu da muvazzaf asker. Her rütbeden. Demek ki, bakanın dediği gibi, bakanlıklarda, emniyette, yargıda ve daha bir sürü kurumda FeTö’cü kalmamış. Kulağa hoş geliyor. Ya TSK’da neden bitemiyor? Bilen var mı acaba? Merak ettim de.

TANIŞTIRAYIM

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, eşini anlattı. Gelin ben de sizinle tanıştırayım. “Kayseri’den sonra İngiltere’de tahsil yaptım. Oradayken eşimle evlendim. Hem Müslüman hem Türk vatandaşı oldu. İnancında, yaşantısında çok titizdir ve en büyük destekçimdir. Evleneli 53 yıl oldu. Bunu gizleyecek halim yok. Gizlemeyi de düşünmüyorum.”

Haftanın olayı

GÜNÜMÜZ HASTALIĞI OMURGASIZLIK

Muharrem İnce’nin, Erdoğan için “Partiyi kurmadan önce Gülen’le görüştü” sözü, Erdoğan ve çevresi tarafından yalanlanmıştı doğal olarak. Ancak İnce, Kırşehir’de bir kitap ortaya çıkardı: ‘Yenilikçi Hareket’. Bir zamanlar Ak Parti’nin has adamı olan ve TRT Haber Dairesi Başkanı yapılan Nasuhi Güngör’ün yazdığı... Güngör, “Bir araya geldiler” diyordu. 17 yıl önce.

Haberin Devamı

Ortalık karıştı. Ne yapsın adam. Hemen, “Yazdığım, bilgi ve belgeye dayanmıyordu. Bugün Cumhurbaşkanımıza zarar getirmesine asla razı olamam” deyiverdi. Zaten Erdoğan da böylesine bir omurgasızlığı görünce, ‘hain’ yaftasını boynuna takmaktan vazgeçti herhalde. Hiçbir şey söylemedi. Onun için, Nasuhi efendi sıkıntı yok. Olay mahkemelik olsa da, sen rahat ol. Bu biir.

Biliyorsunuz, Erdoğan kazanamazsa Belgrad Ormanı’na gömdüklerini çıkarıp savaşacak, profesörlüğü kendinden menkul birisi daha vardı. Gidip ifade verdi. Meğerse gömdüğü ‘öfke’ymiş. Siz yoksa silah mı zannetmiştiniz? Yok canım. Bu omurgasızlıkla nasıl taşısın o ağır şeyleri taa ormana kadar. Cumhurbaşkanımızın bu gibi tiplere tabii ki ihtiyacı yok. Ama onların Cumhurbaşkanımıza ihtiyacı olmadığı söylenebilir mi? Onun için gülün geçin diye yazdım. Bu da iki.

CIZZZZZZ

Berat Albayrak: ”Cumhurbaşkanımız, ‘Aya 4 şeritli yol yapacağım’ dese inanacak seçmenimiz var.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder