Erkut Can Haydi Omicron’u beraber yenelim
HABERİ PAYLAŞ

Haydi Omicron’u beraber yenelim

Sağlık Bakanı Koca, yaklaşık 700 gündür, maske, mesafe, hijyen tedbirlerini yumuşak üslubu ile söylemekten yorulmuyor ama aynı lisanı konuşmayanlara bir türlü anlatamıyor. Bunu fırsat bilen COVID-19 da varyantlarıyla onu kovalıyor.

Yılbaşı günü ve gecesi İstanbul’un cadde ve meydanlarının halini gördünüz. O geceden sonraki altı günün vaka ve ölüm sayıları vurdumduymazlığın sonuçlarıydı. 304.724 vaka, 870 vefat. Birkaç hafta içinde günlük 100 bini göreceği belirtiliyor ve yeni tedbirlerin gündeme geleceği konuşuluyor. Neyse ki, Omicron insanları fazla zorlamıyor. Hafif geçiyor. Virüse yakalandığını grip sanarak anlamayanlar bile varmış. Kronik bir rahatsızlığı olan yaşlıların dışında tabii…

Haberin Devamı

Böylesi de var

Kalp cerrahi bir arkadaşım dokuz ay evvel COVID-19 olmuştu. Aralık başında ve sonunda dört aşılı olmasına rağmen iki kere Omicron’a yakalandı. Allah’a şükür ki, çok hafif geçiriyor ama durum bu. Baksanıza karantina süresi bile beş-yedi güne indirildi. Aşılılar için doğru karar. Ancak bu virüs belasının gitmeye niyeti yok gibi. Beraber yaşayacağız.

Yok canım!

Bu arada, bir de “Yok canım!” diyeceğiniz bir açıklama geldi. Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut: “Turkovac aşısının Faz-1, Faz-2 ve Faz-3 çalışmaları bulunmuyor; ortada bir aşı yok. Aşı olduğu iddia edilen bir solüsyon var” diye bir açıklama yaptı. Hep beraber “Yok canım!” desek de, “Sağlık Bakanı ve Devlet Bahçeli Bey’e kameralar karşısında yapılan aşı bu değil miydi?” diyerek şüpheye düşüyor insan.

İki KPSS sorusu

KPSS’deki mülakat garipliği Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı kapısından dönmesi ile yine gündemde. Bu siyasi sistemde kalkacağını düşünmediğim pek de objektif bulmadığım bu mülakatlarda sorulan iki soru kulağıma çalındı. Paylaşayım:

1- Memurluk mülakatında sorulmuş: “Peygamber efendimizin annemden sonra annem dediği kişi kimdir?” Bilinememiş tabii…

2- Hukuk fakültesini ikincilikle bitiren gence de, “Reis denince aklına ne geliyor?” diye sorulmuş. Cevabı “Temel Reis” olunca, “Tercih yapmaya hak kazanamadınız” denmiş. Bu kadar.

Haberin Devamı

Aklımdakiler

  • Uzay teleskobu James Webb yörüngesine oturdu biliyorsunuz. Beş sene boyunca çalışacakmış. Belki bizim Ay’a sert inişimizi de çeker diye seviniyorum.
  • Son 10 yılda 5.285 doktor, sadece geçen yıl 1.361 doktor Türkiye’den göç etmiş. Bu da, bir yılda mezun ettiklerimizin yüzde 10’unu kaybetmişiz demek.
  • Bakan Nebati: “Devlet şefkatlidir, gerekirse de sopasını çıkarır” dedi. Peki sayın bakan ışıltılı, gülen gözleriniz hangi şıkka giriyor?
  • AK Partili eski vekil Şevki Yılmaz, yaptığı konuşmayla ortalığı karıştırdı. Partililerinden bile tepki gördü. Ben de karar verdim: Bu adam AK Partili olamaz. Yakasındaki rozet çakmadır.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder