Erkut Can Hayırlısı neyse...
HABERİ PAYLAŞ

Hayırlısı neyse...

Herkes İstanbul seçimi iptal olur mu, olmaz mı diye papatya falı açarken, son merci YSK, 7’ye 4 oy çokluğu ile bütün papatyaları soldurdu. Seçim iptal. 23 Haziran’da yeniden diyerek. Hiç şaşırmadım. Çünkü gidişat onu gösteriyordu. Şaşırdığım ise, İstanbul’daki 31 bin 124 sandıktan, 255 sandıkta, kaymakamlıkların atadığı sandık başkanlarının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiydi. Evet, sandık kurulları seçim yeniletti. Bu kurullar zarfa konan belediye meclisi, ilçe belediye başkanı ve muhtarlık seçimlerinde de görev yaptı. Niye o seçimler yenilenmiyor. Bir açıklama gerekmez mi? Neyse, YSK son sözü söyledi. Şimdi sandıkların kurulları yeniden oluşturularak seçim yenilenecek. İstanbul ve biz İstanbullular için hayırlı olur inşallah.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Şimdi AK Parti ve CHP’de tek bir hedef var. 31 Mart’ta sandığa gitmeyen 1.7 milyon seçmen. Oylar birbirine çok yakın olduğu için, buradan ne koparırsam kardır telaşı. AK Parti’ye göre, bu sayının yüzde 70’i AKP’li. Erdoğan, “Hepsi ile yüz yüze görüşeceksiniz” dedi. Dahası var. Daha önce AK Parti’ye oy vermiş ama, 31 Mart’ta vermemiş seçmenler belirlenip ziyaret edilecek. Ayrıca muhafazakar Kürtler için de, ayrı bir strateji ve dil kullanılacak. AK Parti’nin bütün milletvekilleri, nöbet listesine göre İstanbul’da seçim çalışması yapacak. Bunun için de, Meclis Haziran başında yeniden tatile girecek.

★ ★ ★

CHP’ye gelince; YSK mağduriyeti kampanyanın önceliği olacak. Vicdanlara seslenilecek. Kucaklamak ve gülmek üzerine İmamoğlu özellikleri seçim sloganı olacak. İşadamları ve sanatçılara “Korkmayın, yılmayın” denilecek ve yardım istenecek. Binali Yıldırım’a belirgin oranda oy çıkan mahallelerde ayrı bir çalışma uygulanacak. En önemlisi de, “Bu sadece İstanbul seçimi değil, Türkiye’nin seçimi” algısı yaratılacak.

★ ★ ★

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un 39 ilçesinde miting yapacakmış. Kılıçdaroğlu, daha çok kapalı alan diyor ama o da meydana çıkar tabii. Bir de başkan adaylarının toplantılarını düşünürseniz, 1.5 ay şenlik var İstanbul’da. Hazırlanın.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Son söz: Mutluluk, huzur ve başarı için, ahlak ve cesaret yan yana gelmeli. Hepsi bu.

Yaa, Kılıçdaroğlu

“İBB’nin tabelasına TC damgası eklendi. Bu da Bahçeli’ye kapak olsun” diyen Kılıçdaroğlu’na Bahçeli grup toplantısında cevap verdi. İşte o cevap ama noktasına, virgülüne dokunarak.

“Bilesin ki, kaynayan kazan kapak tutmaz. Gazozuna oyun olmaz. Şayet oynamaya kalkarsan, aklın başından gider.” Bitmedi. Devamı var. “Sana kapak çoktan oldu. Ya duymadın, ya da duyurmadılar. Geçmiş olsun. Laf dedi döndü kasnak, söz söyledi oldu eski çamlar bardak. Kapak resmi sevilerek alınan kitap gibisin. Dışın hoş gibi, duruşun loş gibi, için bomboş” Yaa, Kılıçdaroğlu, anladın mı?

NOT: Geçen hafta dijital teknolojinin kurbanı olarak yazımı gazeteye yollarken silmişim. Eşimin rahatsızlığı nedeniyle hastane odasında yeniden yazamadım ve 5 senede ilk kez Pazar Postası’ndaki köşemde sizlerle buluşamadım. Hayrola, diyen telefonlara teşekkürlerimle.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder