Erkut Can Işıklar o gün de yanıyordu
HABERİ PAYLAŞ

Işıklar o gün de yanıyordu

İlkokul ve liseden bir arkadaşımın kızının düğünü için Ankara’ya gitmiştim. Galiba 20 yıl önceydi. Gece arabasıyla bana Ankara’yı dolaştırırken, dikkatimi çekti. Koca bakanlık binalarının ışıkları yanıyordu. “Ne çok çalışıyorlar” dedim. Meğerse o gün, yani 13 Ekim Ankara’nın kurtuluş günüymüş ve yıllardır kamu kuruluşlarının ışıkları bu günü kutlamak için yanarmış.

NEREDEN NEREYE…

Bir AYM üyesinin “Işıklar yanıyor” tweet’inin bugün yarattığı polemiklere bakıyorum da şaşırıyorum. Ve eminim, birçok kamu kuruluşunun ışıkları 13 Ekim 2020’de de yanıyordu. En azından ben, başka bir nedene, düşünceye yormuyorum bu tweet’i, çünkü o günler çoook geride kaldı. Tekrarı da artık mümkün değil bu ülkede.

Haberin Devamı

ATASÖZLERİ GÜZELLEMESİ

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çıkışına çok enteresan cevap verdi. Her cümlesi atasözü olan cevapta ana fikir son cümledeydi. İşte o cevap: “Seçimi falan boş ver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır.”

ŞU GÜZELLİĞE BAKIN

CNN Türk’te, ‘Güne Merhaba’ ve ‘Gece Haberleri’ ile ekrana gelen Duygu Kaya’nın sağlık durumuyla ilgili verdiği bilgiyi okudum. Diyordu ki Kaya: “İkinci testim de pozitif çıktı. Bir süre daha hastanedeyim. Hemşire geldi, ‘Sizi çocuğunuza kavuşturamadım’ dedim. O da, ‘Moralinizi asla bozmayın. Çok saygılı bir hastamsınız, bu nöbeti gönülden tutuyorum. İyileştirmek işimiz’ dedi. Yani birbirimize karşılıklı güç verdik. Bu günleri asla unutmayacağım.” Şifa diliyorum güzel kızım.

BİR AÇIKLAMA VE AKLIMA GELENLER

Aile Bakanı Selçuk, “40 bini Suriyeli olmak üzere 83 bin annemize 36.7 milyon lira doğum yardımı yapacağız” diye bir açıklama yaptı. Bana çağrışım. Türkiye’de doğurganlık oranı 1.99’a düşmüş. Ülkemizdeki Suriyeli kadınların ortalaması ise, 3.87 imiş. Bu gidişle, 2030’da yeni geleceklerle birlikte Suriyelilerin sayısının 15 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Suriye normalleşti ama, şimdiye kadar sadece 411 bin kişi dönmüş. Niye dönsünler. Türkiye’de mahalleler bile kurdular. Artık zor o hikaye.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder