Erkut Can İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik
HABERİ PAYLAŞ

İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik

Ölümsüz Ata’mızla yine birlikteydik pazar günü. Bizim sahildeki 6.5 kilometrelik insan zincirindeydim. Binlerce kişiyle. Gözüm yaşardı. Her yıl biraz daha büyüyen bu sevgi ve özlem karşısında.

İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik

81 yıldır aynı saygı ve sevgiyle anılan, dünyadaki tek lider için. Hem de onu küçültmeye çalışan tüm çabalara rağmen. Uğraşmayın. Başaramayacaksınız. Çünkü biz, Migros’un harika reklamında dediği gibi,“İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik.”

THY’nin videosunu da atlamayayım. “Koca gökyüzünü gezdik de, böyle güzel mavi görmedik”demişler. Anıtkabir de sabahtan, gece yarısına kadar muhteşemdi. Rekor kıran kalabalıkla.

Haberin Devamı

Artık aramızda olmayan büyük tarihçi Halil İnalcık ile bitireyim: “Tarihte görülmemiş bir sahnedir bu. Bütün bir millet ağlıyor. Bugün buradaysak, millet olarak buradaysak, dünya tarihinde seçkin milletler arasında yer almışsak, bugün yaşıyorsak, bugün bir devletimiz, milletimiz varsa Atatürk’e borçluyuz.”

Teşekkür demetiyle zirve

Pazar gününden sonra, çarşamba gece yarısına kadar da günlerimiz Erdoğan-Trump görüşmesi ile geçti. Önce gidip gitmeme kararıyla, sonra da programlı ve program dışı görüşmelerle. Hem de süreleri çok çok aşarak. Aklımda kalanları sıralayayım isterseniz.

  • Basın karşısındaki tüm görüntülerde, Trump, Erdoğan’a ve Türkiye’ye en az 10 kere teşekkür etti.
  • Erdoğan’ın tüm çabasına rağmen, Trump, PYD ve YPG’ye terör örgütü demedi. “Dost” hatta “Müttefik” dedi.
  • S-400, Patriot, F-35 meseleleri yine masada kaldı. Gülen’in iadesinde yine ilerleme olmadı.
  • Erdoğan’ın, “Gerekenleri söyledim. Dersini aldı”dediği Cumhuriyetçi senatör Graham, daha sonra meclisin kabul ettiği Ermeni soykırımı tasarısının senatoda görüşülmesini kilitledi.

İzinden yürümeye sadece 1 dakika ara verdik

  • Trump’ın o mektup kabalığına, Cumhurbaşkanımız, aynı kabalıkta cevap vermeyip kibarca “Trump’a geri takdim ettim”diyerek noktaladı.
  • Amerika’da ‘General Kobani’ olarak tanınan terörist başının kim olduğunu, Erdoğan görüntülerle bir kez daha anlattı.Ve yazının sonu yine Erdoğan’dan: “Trump karşıtları, ilişkilerimizi bozmaya çalışıyor.”Nokta.

O bir benim

Yaş aralığı 65 ile 74 olan ve internet kullanan Avrupalıların Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara katılım oranı yüzde 34 olurken, Türkiye’de bu oran yüzde 71’miş. Ne yalan söyleyeyim, ben de bir ekrankolik olarak kendime pay çıkardım. 71’in 1’i benim diye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder