Erkut Can Jestleşme
HABERİ PAYLAŞ

Jestleşme

Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanı’nı konserine davet etmesi, Cumhurbaşkanı’nın eşiyle birlikte katılıp,sonunda da herkes gibi dakikalarca ayakta alkışlaması,sahneye çıkıp onu övmesi,hediye vermesi,kuliste 10 dakika sohbet etmesi,hepsi çok güzel hareketlerdi. Olması gereken. Çağdaş ülkelerde olan. Kısaca her şey,her şey çok güzeldi.İkisi de alkışları hak ettiler. Aman nazar değmesin.

Ancak bu jest alışverişinin devamı var. Biliyorsunuz,artık herkesin ezberlediği, Cumhurbaşkanı’nın bir sanatçı takımı var. Gerektiğinde buluştuğu, hal hatır sorduğu. Önümüz seçim .Mutlaka böyle bir buluşma, bir vesile ile yine olacaktır ve artık Fazıl Say’a da bir davetiye gidecektir. Peki Say ne yapacak. El mecbur gidecek. Fikirlerinin uyuşmadığı kişilerle beraber. Çünkü Cumhurbaşkanı ile dünyanın alkışladığı bir sanatçının buluşması kolay olmadı. Sonrası Allah kerim.

Haberin Devamı

Allah korur

Eczanelerde ilaç yok. Hem de tehlikeli boyutta. Olmaz tabii.

Siz,hepsinin hammaddesi dışarıdan gelen ilaçta Euro kurunu 2.69 lirada sabitlerseniz, firmalar bile bile zararına mı çalışacak.

Ecza depolarına satmıyorlar. Öyle bir duruma geldik ki,doktorlar reçeteye muadil üç-beş ilaç yazıp,“Hangisini bulursan onu iç”diyorlar. Bana sorarsanız,bir yerinize bir muska iğneleyin. Her şey Allah’tan diyoruz ya,boş verin ilacı. “Allah korur”deyin olsun bitsin.

★ ★ ★

Şaka bir yana, en acısı da SMA hastalarının durumu. Bulamıyorlar ilaçlarını. Daha yeni dünya tatlısı,11 yaşında bir çocuğumuz ilaçsızlıktan öldü. Biz hâlâ sinemadaki mısır, marketteki poşetle uğraşalım. YahuSMA’nın sonu ölüm be ölüm!

Harika

İlk ve orta öğretimdeki evlatlar karnelerini aldılar ve tatillerini yaşıyorlar. Hakları.Bir rehber öğretmen Selman Elmas’ın,bir talebesinin karnesine yazdığı notu gördüm ve bayıldım. Demiş ki rehber öğretmen: “Instagram dili ve edebiyatında gösterdiğin başarıyı, Türk Edebiyatı’na da göstermen dileği ile…”

İşte bir cümlede eğitim seviyemizin özeti. Gözlerinden öperim Selman öğretmenim.

Haydi emojiciler

Sosyal medya ağlarını kullananlar sözüm size. Her yazışmanızın arasına, sonuna eklediğiniz ve ‘emoji’ denen işaretlere verilen bu adı Türk Dil Kurumu Türkçeleştirecekmiş. Bunun içinde önerilere açıkmış. Hadi bakalım düşünün. Güzel bir kelime bulun. İş TDK’ya kalmasın.Kalırsa, duayene aksakal, klasöre sıralaç, voleybola uçantop, pratisyene düz hekim dedikleri gibi, emojiye de garip bir karşılık bulurlar valla.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder