Erkut Can Kenya’da vatandaşlık satıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Kenya’da vatandaşlık satıyoruz

Bu gördüğünüz dev billboard, Afrika’da Kenya’da bit pazarı diye bilinen yerde asılı. 250 bin dolara Türk vatandaşlığı satıldığının ilanı... 23 Mayıs 1928’de TBMM’nin kabul ettiği 1312 sayılı kanunla bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bu ilanı görünce çok üzüldüm. Eminim bu üzüntümü sizler de paylaşırsınız. Bir Kenyalımız eksikti galiba. Türkiye Barolar Birliği, yabancı parayla doğrudan veya yatırım karşılığında Türk vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay’a başvurmuş. Şimdi söz Danıştay’da. Bekleyelim bakalım.

Haberin Devamı

Gerçekten şaşırdım

Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de çiftçi, litresi 30 liradan mazot ve yüzde 500 zamlanan gübreye ulaşamayınca, bir de borçlarından dolayı traktörüne haciz gelince, ekimi bıraktı. Üstüne üstlük tarım arazileri bir de imara açılınca, malı da yok pahasına elinden gitti. Çare; şehre göç. Netice; bazı tarım ürünlerinde yetersizlik.

*

Hükümet, hemen Sudan’da arazi kiraladı, Ekim yaptı ama istenen sonuca ulaşamadı. Şimdi, iklim koşullarına göre başka tarımsal ürünler denenecekmiş. Venezuela’da da arazi kiralanmış. Hatta, Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, “100 kilo buğday üretin, 70’ini siz alın, 30’u bize yeter” demiş. Bitmedi. Afrika’daki ve Latin Amerika’daki 10 ülkeyle daha arazi kiralama işi konuşuluyormuş. Efendimiz olan çiftçimizin hatırı sayılır miktarda elinden tutulsa, bunlara gerek yok ama neyse.

Bravo kızlar

Sözüm, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde şampiyon olan Gaziantep ALG Spor’a tabii. Önce en az gol yiyerek grubunu lider bitir; yarı finalde, Beşiktaş’ı iki maçta da yenip finale çık. Zevkle izlediğim finalde de Fenerbahçe’yi eleyen Karagümrük’ü 2-1 yen ve şampiyonluk kupasıyla Gaziantep’e dön. Başarınız büyük. Beşiktaş Divan Üyesi olarak hepinizi tebrik ederim. Artık tatili hak ettiniz.

Maskelerinizi atmayın

COVID-19 salgını süresince tüm Türkiye’nin gerçekçi yorumlarıyla tanıdığı bilim insanı Prof. Dr. Bengi Başer, sekiz ay önce, “COVID-19 kesinlikle kalp krizlerini tetikledi. Çünkü COVID-19 bir kalp damar hastalığıdır. Kalp krizine, kalp iltihaplanmasına, yüksek tansiyon ve ritim bozukluğuna neden oluyor” demişti. Haklıymış. Üç hafta içinde dört arkadaşımı kaybettim. İkisi COVID-19’dan, ikisi kalp krizinden vefat etti. Hepsi de dört aşılıydı.

Haberin Devamı

Gördüğüm kadarıyla Türkiye’de artık çoğunluk COVID-19 bitmiş gibi davranıyor ve maske dahi takmıyor. Hepimiz ve özellikle biz yaşlılar pandemiden yorulduk. Ancak pandemi bitmedi. Gündemden düştü veya düşürüldü bence. Hem kendinizi, hem de risk altındaki bizleri korumak için kapalı alanlarda, hele o alanlar bir de kalabalıksa, lütfen maske takmaya devam edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder