Erkut Can Korona sağ gösterip sol vuruyor
HABERİ PAYLAŞ

Korona sağ gösterip sol vuruyor

PİK Mİ, PİKE Mİ?

Covid-19 ile tanışıklığımız tam altı ay oldu. Ve artık tanışlığın ötesinde akraba olduk. Bir de turkuaz tablo ile tabii… Bakan Koca’yı saymıyorum. O zaten aileden. Altı aydır, “Korkmayın, her şey kontrolümüz altında” diyor. En son da, dikkat çeken artış için “Birinci dalganın ikinci piki” dedi. Bana sorarsanız, Covid-19, sağ gösterip sol vurarak ikinci dalgaya pike yaptı. Görünen o. Bilim Kurulu kartviziti taşımayan işin uzmanı hocalarımız ise her fırsatta, tablodaki rakamların gerçeği yansıtmadığını konuşur oldu. Tabii bizim de aklımız karıştı. Karar sizin, kime isterseniz ona inanın.

Haberin Devamı

BİR NEDEN HEP VAR

Vaka ve vefat sayıları ilk başta artarken, hep askere uğurlama alaylarına ve halkın maske, mesafe umursamazlığına bağlanmıştı. Uğurlamalar bitti; nişan, düğün ve sünnetler başladı. Üstelik mesafe ve maske gözetmeksizin... Hayatın içindeki umursamazlar ise devam tabii. Tedbirler çoğaldı, yasaklar geldi nihayet. İçişleri Bakanlığı da denetimlerini yurt sathına yaydı. İnşallah faydası olur.

GÜÇ TEDBİRDE

Bakan Koca, “Vefatların çoğu 65 üstü” dese de, ben, kendimizi yeterince koruduğumuzu düşünüyorum. Bakan Bey, virüsü eve taşıyan gençlere yoğunlaşsın bence. Onların; maske, mesafe ve hijyene uymalarını sağlasın. O zaman biz de korunmuş oluruz. Ayrıca, 29.865 sağlık çalışanı Covid-19’a yakalanmış, 52’si de vefat etmiş. Hepsi cennette uyusun inşallah.

Tam da bu noktada, Prof. Dr. Elif Dağlı’nın bir serzenişini okudum içim acıyarak. Hatırlarsanız, ilk başlarda “Bugün de bir şehidimiz var” diyordu Sağlık Bakanı. Ama Elif Hoca bakın ne diyor: Ölen meslektaşlarımız şehit değil. Covid-19 meslek hastalığı da kabul edilmiyor. Emeklilik hakkı kazanmamışsa eğer, ailelerine maaş da bağlanmıyor. Ne acı değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı, siz de eşinizle birlikte alkışlamıştınız bu emekçileri. İnanıyorum ki, bu işi de siz çözersiniz.

ALKIŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı, Covid-19 tehlikesine karşı tedbir olarak alınan toplu kutlama yasağına rağmen, bütün yurtta coşkuyla kutlandı. Ekranlarda, gazetelerde gördük. Ekran ve gazetelerde olmayanları da sosyal medyada gördük.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Yerleşkesi’nin üzerinde, 300 drone ile yapılan, çeşitli figür ve yazıların göğe yazıldığı muhteşem gösteride ‘Atatürk Kocatepe’de figürünün parlaması da çok doğru düşünülmüştü. Milli bayramların tartışma üstü olduğunu vurguladı. Yasağın ilanı sonrası oluşan infialin de devam etmemesi için vesile oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı bu düşüncesinden dolayı kutluyorum.

KANDIRILDIK EY HALKIM!

Sosyal medyada “27 Ağustos gecesi saat 00:30’da Ay ile Mars yan yana gelecek ve gökyüzünde adeta iki Ay görülecek” diye bir yazı okudum. Mars dünyaya bir daha 2287 yılında bu kadar yaklaşacakmış. “Dostlarınıza da duyurun” diye yazıyordu. Ve duyurdum.

2287’ye kadar belki bekleyemem diye o gece ben de bekledim tabii. Saat 01:30 oldu. Ay vardı da, görünürde Ay kadar Mars filan yoktu. Bir güzel kandırılmıştım. Hem de o tarihte dolunay olmayacağını bile bile. Bu vesileyle uykusuz bıraktığım takipçilerimden de özür dileyeyim bari.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder