Erkut Can Lambda ile lambada yapıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Lambda ile lambada yapıyoruz

COVID-19’un ‘delta plus varyantı’yla mücadele eden bilim insanları, şimdi de dünyadaki en yüksek pandemi ölüm oranına sahip Peru’da ortaya çıkan ‘lambda varyantı’yla uğraşıyor. Kısa zamanda 30 ülkeye yayılan ve deltadan daha bulaşıcı olan yeni varyantın aşılara karşı dirençli olabileceğinden de büyük endişe duyuluyor. Şu anda Peru’da lambdaya yakalanan her 10 kişiden biri hayatını kaybediyormuş.

Delta plus ile uğraşırken, böylesine tehlikeli yeni varyantla ilgili biz ne yapıyoruz biliyor musunuz? Söyleyeyim: Çok espritüel bir milletiz ya; adını lambada diye değiştirip dans ediyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üç ilde delta plus tespit ettik. Biri İstanbul, Ankara’da yok. Diğer ikisini söylemeyeyim” derse, kimse anlamaz bu iki ilin iki gözde turizm merkezimiz olduğunu, değil mi Sayın Koca?

Haberin Devamı

Tosuncuk Mehmet

Binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk Mehmet için gizlilik kararı alındı. Tacizlerde, kişinin geleceği kararmasın diye gizlilik kararına belki hak verebilirim ama Tosuncuk gibi dolandırıcıya hak vermem mümkün değil. Ama bilinmez, Sao Paulo’da teslim oluncaya kadar kim bilir ne pazarlıklar yapılmıştır.

Scooter terörü

Hastaneye gidip gelirken, gündüz veya gece mecburen Bağdat Caddesi’nden geçiyorum. Gelin size yeni bir trafik teröründen bahsedeyim. Scooter diye bir ulaşım aleti çıktı biliyorsunuz. Genci, yaşlısı, tek veya çift olarak üzerinde… Caddede eskiden minibüs terörü vardı, metrodan sonra azaldı. Pandemiyle birlikte, binlerce evlere servis motosikletleri terör estirmeye başladı. Şimdi de scooterlar.... Arabaların arasında slalom yapıyorlar. Öğrendim ki, gücü fazla olanlar hariç, bisiklet ehliyeti dahi gerekmiyormuş. Böyle olunca da imalatçıları, o sınırın bir tık altında üretiyorlarmış. Doğru. Türk milleti çalışkandır, zekidir.

Kısadan olsun

*Zulümden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler, Kurban Bayramı’nı geçirmek için akın akın ülkelerine gitmeye başlamışlar. Tabii bavullarla. Bayramlık götürmezlerse ayıp tabii. Hem onların, hem Türkiye’nin ayıbı olur. “Her şeylerini verdiniz. Ellerini ceplerine sokturmuyorsunuz, bayramlık hediyelerini mi çok gördünüz?” derlerse… Doğru valla. Kardeş değil miyiz?

Haberin Devamı

*Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Almanya Adil Öksüz’ü vermezse, FETÖ’yü vermeyen Amerika’nın durumuna düşer” dedi. Düşündüm, bulamadım. ABD’nin düştüğü durumu siz biliyor musunuz?

*Kanal İstanbul için en geçerli neden olarak, “İstanbul Boğazı her yıl artan petrol ve gaz tankeri sayısını kaldıramaz” deniyor ya, Kıyı Emniyeti’nin verilerine baktım, 2013’te 1741, 2017’de 742, 2020’de ise 530 tanker geçmiş. Bu kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder