Erkut Can Ne olur biraz az konuşun
HABERİ PAYLAŞ

Ne olur biraz az konuşun

Etkili ve yetkili kişilerin konuşmalarından birer ikişer cümleyi not aldım. İsim vermeyeceğim. Politikacı olmanın gereği bu herhalde; her fırsatta medyanın her türüne konuşmak ya da yazmak... İşte bu kişilere bir tavsiyem var; ne olur biraz az ve düşünerek konuşun. Bakın neler demişsiniz:

  • “Bu ülkede o yok, bu yok diyenlere kapak olsun; üreticilerimiz 85 milyonu doyuruyor.”
  • “Yakın bir zamanda Türkiye’nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız. Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz.”
  • “Güneydoğu’ya huzur götürdüğümüz gibi, Irak’a ve Suriye’ye de götürecek, onları Amerika’nın elinden kurtaracağız.”
  • “Türk lirasına güvenin, dövizle işlem yapmaktan vazgeçin.”

Bir yanlış var ama…

Merkez Bankası politika faizini yine yüzde 14’de tuttu. Faizi indirmeye başladığında enflasyon yüzde 19 civarıydı. Birer birer yüzde 14’e düştüğünde ise enflasyon yüzde 36’ya yükseldi. Aralık’tan beri de yüzde 14’de duruyor. Peki, enflasyon ne oldu? Yüzde 61! Sizce yanlış nerede?

Haberin Devamı

Sevinin çocuklar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, biraz rötar yapsa da hedefi koydu: “2053’te çocuklarımıza güçlü bir ülke bırakacağımıza adeta iman ettik.”
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, vizyonu belirledi: “2053 yılına kadar 198 milyar dolarlık yatırım yapılacak.”
Haydi gençler, ben göremesem de istikbal sizin. Sevinin.

Bilsin istedim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark’ı atıl halde bıraktı. Harcanan parayı geri getiremeyeceğimize göre burayı bir şekilde çalışır hale getirmek gerekir” dedi. Evet, Bakan Bey haklı da gözden kaçırdığı bir nokta var. Melih Gökçek döneminde ihaleyi alan firma işletmediği halde parkı iade de etmiyor. Belediyenin hukuk mücadelesi de üç yıldır sürüyor. Bilsin istedim.

Kimse kıskanmasın

Fransa’da bugün yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Emmanuel Macron, emekli maaşının en az 1.100 Euro olacağını vadetti. Bizde de emekli ikramiyesi 1.110 Türk lirası olarak açıklandı. Ne güzel, kimse kimseyi kıskanmayacak artık.

Gülücük

Ankara’da yaşayan ve polikliniğe gelen bir Arap hastayla tercüman olmadan anlaşamayan hekimin, “Burada yaşıyorsunuz, biraz Türkçe öğrenseniz bari” demesi üzerine, dili çözülen hasta Arap, “Siz Arapçayı öğrensenize” diye cevap vermiş. Aynıyla vaki bir olaydır bu. Gülümsetmek istedim.

Duyan oldu mu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çıkışıyla haftalardır gündemden düşmeyen, Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönüş problemiyle ilgili her kurum açıklama yapıyor, Afgan ve Pakistanlıları da ekleyerek sayılar veriyor. El mecbur inanacağız. Baksanıza, İstanbul’dan bile, 7.684 düzensiz göçmen sınır dışı edilmiş. Peki, nasıl ve nereye? Onu bilmiyoruz. Başer Esad, “Suriyelilerin ülkelerine dönmesine, batılı ülkeler ve Türkiye engel oluyor” diyorsa eğer bu da bir algı operasyonu olmasın.

Haberin Devamı

Şanslıyım

İyi ki başkaları gibi ekonomist değilim diye şükrediyorum. Ya olsaydım, bir de enflasyon tahmini yapsaydım yanmıştım. Böylece amacın, ENAG’ın saptadığı yüzde 140 oranı aşan enflasyonu, tartışma dışı tutmak olduğunu da bilemezdim. Şanslıyım galiba.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder