Erkut Can Nedir bu yahu?
HABERİ PAYLAŞ

Nedir bu yahu?

Lise ve üniversite giriş neticeleri açıklandı. Aslında açıklanan Türkiye’nin cehalet tablosuydu. AK Parti’nin ilk Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu’dan son bakan İsmet Yılmaz’a kadar hepsi, “Sistem kötü. Hemen değiştireceğiz” dediler. Değiştirdiler de, ama aşılar tutmadı. Gelin, şu tabloya bakın. Liselere girişte 340 bin öğrenci açıkta kalmış. İstikamet İHL. Üniversiteye girişte, 960 bin aday 180 puan barajını geçememiş. Yani katılanların yüzde 42’si.

Üniversite giriş sınavında, Temel Matematik’te 40 soru soruldu. Sonuç: Türkiye ortalaması 5.6 doğru. Bu Temel Yeterlilik Sınavı sonucuydu. Bir de Alan Yeterlilik Sınavı’nın matematik bölümü var. Burada da 40 sorudan 3.9’u doğru.

Haberin Devamı

Nedir bu yahu? Sen evladım, soruların onda birini cevaplarsan, Ne ODTÜ’ye ne İTÜ’ye ne de yazdığın diğer iyi bir üniversiteye giremezsin tabii. Bir de düşün. En iyi üniversitemiz, dünya sıralamasında 448’inci olduktan sonra. Üzülme. Çalışır, seneye bir daha denersin. Niye olmasın? Dünyanın 17’nci en büyük ekonomisiyiz ama bana sorarsanız eğitimdeki durumumuz, dolayısıyla da geleceğimiz pek parlak gözükmüyor gibi.

ASKIDA ZAM

Şimdilik durdurulan ekmeğe zam konusu gündem olduğunda, Devlet Bahçeli fırsatı kaçırmadı. Askıda ekmek projesini attı ortaya. Hem de, “Askıya koyulan her ekmek, mazlumları sevindirecek, masumları şevklendirecek, sofraları şenlendirecektir. Bunun yanında Türk-İslam kültürünü gelecek nesillere gurur ve şuurla taşıyacaktır” gibi hamasi cümlelerle.

Ama insanları askıda ekmeğe mahkum etmemek için seçildiğini unutarak. Vaatlerin sadakaya muhtaç etmemek üzerine olduğunu unutarak. Ve de kalkıp bunu, Türk-İslam kültürüne bağlayarak. Çözüm bu değil Bahçeli Bey. Erdem de değil. Üç ekmekle cennete gidilmiyor. Siz işi yaratın, onlar askıda ekmekten daha çok sevinirler.

Hadi ekmeği askıya astınız. Doğalgaz ve elektrik zamları geldi. Öneriniz nedir, onları nasıl asacaksınız askıya?

KALLEŞSİNİZ

Bir kez daha lanet olsun teröre. Yine yüreğimiz yandı. Yüksekova’da astsubay olan eşini, 11 aylık bebeği ile ziyaret edip iki saat hasret giderdikten sonra evine dönerken yoluna konan bombanın patlamasıyla şehit oldu, Nurcan Karakaya ve Mustafa’sı.

Haberin Devamı

Ne büyük acı. Kalleşsiniz ey hainler. Bu ana- oğuldan ne istediniz. Kanı yerde kalmayacaktır mutlaka. Bayrağa sarılı bir büyük bir küçük tabutu gördüm ve kahroldum.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı ama ne değişir.

Eşini ve 11 aylık oğlunu kaybeden astsubay evladımız, büyük bir metanetle “Vatan sağolsun” demiş. Demiş de, bir de yüreğine sormak lazım ne diyor.

ISLAK İMZALAR KURUYACAK

CHP’de yeni bir başkan, yeni bir kadrolaşma, daha demokratik yeni bir tüzük için devam eden ‘ıslak’ iç savaşta, noter tasdikli imzalar genel merkeze iletilince ilk etap bitti. Yarın da ikinci etap bitecek. Günlerdir, isteyen ve istemezükçüler arasındaki çirkinliğe bakın. Hep birlikte demiyorlar ki, “Yahu 9 seçim kaybettik. Hadi gelin el ele verelim.” Oyunun kuralları değişti, rakipler değişti, seçmen profili değişti, en önemlisi de, Türkiye’de rejim değişti be. Birleşin. Türkiye için.

Haberin Devamı

Sanki bünyede bir provakatör var ve ortalığı karıştırıyor. Son kale de çöksün diye. Şimdi bekleyin imza itirazlarını. Ne olacaksa olsun artık. Yerel seçim yaklaşıyor. Son muhalefet kalelerinin koruyucularını da bezdirmezsiniz inşallah. Haa, bir de İnce’nin heybedeki büyük turpu var. Islak imzalar kurursa heybeden düşmez değil mi?

Bu kurultay isteğinin CHP’ye bir faydası da oldu. Seçim döneminde televizyonlarda yeteri kadar yer alamamaktan şikayet ediyorlardı, alın işte şimdi her kanalda CHP tartışılıyor. Ve malum gazeteciler, CHP’ye parti içi demokrasi dersi veriyorlar. Bilirlermiş gibi.

Hooop, Genel Merkez’den ilk açıklama: “Yeterli sayı yok.”

SIKINTI YOK

Arda’nın piyasa değeri 38 milyon euro’dan, 4 milyon euro’ya düşmüş. Onun yaşadığı hayatla 48 milyona çıkmayacağı aşikardı. Şaşırmadım. Ama onun hiç endişe duyduğunu zannetmiyorum. Başakşehir’e gelirken İBB Halk Ekmek’in katkısını bildiği için, ekmekten yana bir sıkıntısı olmaz. Eh, katık edecek bir birikimi de vardır herhalde. İnşaatındaki çökmenin mahalleye verdiği zararın tazmini de ustabaşına verkaç yapılırsa, sıkıntı yok yani.

ELÇİYE ZEVAL OLMAZ

Okuyucum Erdem Kılıç, geçen bayram, 15 Temmuz köprüsünden geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen diğer köprülerin paralı olmasına serzenişler üzerine, Erdoğan’ın “Gelecek bayram onları da ücretsiz yaparız” dediğini belirterek, “Lütfen yazar mısınız?” demiş. Elçiye zeval olmaz.

GİT İŞİNE

MÜSİAD başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye hiç olmadığı kadar cazip bir ülke. Şu anda 40 milyar doları bulunan bir grup gelse, Türkiye’deki şirketlerin dörtte birini satın alabilir” dedi. Git işine allasen. O zaman 160’ı bulan Türkiye’yi satın alabilir de mi? Öyle olmuyor mu? Peki sen de satar mısın?

CIZZZZZZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye’yi tarımsal alanda Avrupa lideri yaptık.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder