Erkut Can Normalleşmenin "eee" hali
HABERİ PAYLAŞ

Normalleşmenin "eee" hali

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kontrollü normalleşme, bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Özellikle de AVM’lerin açılması. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu: “Biz öneriler veriyoruz. Uygulayıcı değiliz. Keşke öncelik AVM’ler olmasaydı”derken, yine kurul üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da, daha ileriye giderek, “Toplumun yüzde 60’ı enfekte olana kadar bu işin yayılma potansiyeli var.

Birkaç yıl sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini söyleyebiliriz”dedi. Herkesin sözlerine çok önem verdiği Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise noktayı koydu: “AVM’lerin açılması çok riskli.” Evet, hocalarımızdan, artık herkes bu riski öğrenmiş durumda. Bana göre de, içeride içecek kahve bile yokken, kimse nefesini tutmuş açılış filan beklemiyor. Açılsın. Kime açılacaksa.

Haberin Devamı

BU İŞİN ŞAKASI YOK

İçişleri Bakanlığı, semt pazarlarında kısıtlama getirilen gıda dışındaki ürün tezgahlarının kısıtlamasını da bugünden itibaren kaldırdı. Ama salgın bitmedi. Belki pikimizi bile yapmadık. Büyüyerek gelmemesi ise tamamen bizim elimizde. Ağız alışkanlığı “Biz” dedim. 65 yaş üstü grubumuzu unuttum bir an. Bakalım yeni kalabalıkların gelmesi ile pazarların hali ne olacak?

Gelin, her gece mavi koronavirüs tablosunu beklediğimiz Bakan Koca ile bitirelim konuyu. Ne diyor Koca: “Virüs bizimle dolaşıyor. Yaşama alanımız genişliyor ama, tedbirlerimizin alanı da genişliyor. Kontrolü kaybedersek ikinci dalgadan kurtulamayız. Önümüzdeki haftalarda da önlemleri asla gevşetmemeliyiz. Normale dönmememiz daha çok uzak. Bıkmadan bu mücadeleyi sürdürmeliyiz.”

DERT ETMEYİN

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak müjde verdi. Merkez Bankası’nın döviz rezervleri fazlasıyla yeterliymiş. Bankaların ve özel sektörün borçlarının tamamına yakınını rahatlıkla çevirebilecekmiş. Zaten, hazinenin 2020’de çevirmesi gereken sadece 4.7 milyar dolar borç kalmış. Hazinenin kapısının anahtarı onda olduğuna göre, ona inanmayıp da kime inanacağız.

NOKTA

Diyanet İşleri eski başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez: “Küresel siyasetin günahları, cinsel bütün günahlardan daha büyüktür”dedi. Bu küreseli. Bir de, içe bakalım. Karşılıklı tehditlerin havada uçuştuğu, hatta ölüm laflarının sarf edilebildiği iç siyaset anlayışımızı, milletimiz ibretle izliyor.

Haberin Devamı

Hukukun ve huzurun esas alınmadığı bu siyaset anlayışı, Türkiye’ye hizmet etmekten uzaktır. Ne olur, COVID-19’la uğraşıyoruz, bir de bu anlayışla uğraşmayalım. Gelecek günlerdeki ekmeğimizin peşine düşmek daha önemli değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder