Erkut Can Rakamlarla dans
HABERİ PAYLAŞ

Rakamlarla dans

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günkü kabine toplantısı sonrası yaptığı ‘ulusa sesleniş’ konuşmasını dinledim tabii. Saymadım ama yüzlerce rakam verdi. Rakamlarla müjdeler de verdi, kıyaslamalar da yaptı. “Dünyada ilk 10’dayız” dedi, “Avrupa’da birinciyiz, ikinciyiz” dedi. Yine rakamlarla, halkı, esnafı, çiftçiyi enflasyon ve neticesi zamlar konusunda ezdirmemek için yaptıkları ve yapacakları yardımları sıraladı. En sonunda da espri yapıp, “Bu kadar müjde verdim bir alkışlamadınız” deyip konuşmasını bitirdi. Prompterdan da olsa, bu kadar rakamı sıralamasına özendim valla. Bu hafta ben de rakamlar arasında tango yapacağım ama birilerinin ayağına basarsam karışmam.

Haberin Devamı

ŞAHİN SON NOKTAYI KOYDU

Gelin önce iki yıldan beri dünyayla birlikte başımızın belası COVID-19’un yeni yüzü Omicron’dan başlayalım. Benim yazım ekibim olmadığı için, 1-16 Şubat arası Türkiye’deki test, vaka ve vefat sayılarını alt alta yazıp topladım. 7.115.000 test, 1.565.000 vaka, 11.130 vefat çıktı. Bu demektir ki, test yapılanların yüzde 22’si hasta. Hastaların da yüzde 7’si ölüyor. Hiç de küçümsenmeyecek bu rakamlar ne kadar rutine dönüştü farkında mısınız?

Günde 200’ün üstünde Omicron ölümü, biz dahil gazetelerde tek sütuna düştü. Dikkatinizi çekerim. İlk sokağa çıkma yasağı başladığı 10 Nisan 2020’de vaka sayısı 4.747, vefat sayısı ise 98’di. Şimdi ise, elektrik ve doğalgaz faturaları gündemde. Yani giden gittiğiyle kalıyor. Zaten son noktayı da BionTech’in yaratıcı ekibinden Prof. Dr. Uğur Şahin koydu. “Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine inanmamız lazım” diyerek.

SILA TÜRKİYE’Yİ AĞLATTI

Gelelim, yine gazetelerin üçüncü sayfalarından kan damlatan erkek şiddeti ve kadın cinayetlerine. 2021’de erkekler 348 kadını ve 34 çocuğu öldürdü. Katliam, Ocak 2022’de de devam etti; 28 kadın ve 3 çocuk öldürüldü. Şubatta da aynısı olacaktır.

Rakamlarla dans

16 yaşındaki güzel yavrumuz Sıla’nın eski nişanlısı tarafından öldürülmesi de bu ölümleri daha sesli olarak gündeme getirdi. Bu nasıl bir vahşettir? Bitemediniz, bitmiyorsunuz. Bir çocuğun daha hayallerini, hayatını toprağa gömdünüz. Katil belli ama bana göre diğer suçlular da, Sıla’yı istemediği kişiyle evliliğe iten ailesidir. Dilerim, bu yıl cemreler toprağa, suya, havaya değil de insanlığa düşer inşallah.

Haberin Devamı

BAŞKA ÇARE YOK

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı: “Avrasya Tüneli’nden beş yılda 79 milyon araç geçti.” Halbuki, verilen garantiye göre 125 milyon araç geçmesi gerekiyordu. Yani geçiş garantisinin yüzde 65’i tutturulmuş. Bu da beş yılda 40 milyon dolarlık açık demek. Valla ben, 27 Temmuz’dan beri her cumartesi Eski Kozlu Mezarlığı’na gidip gelmek için 58 kere geçtim ama bu açığı kapatmaya ömrüm yetmez. Burada da açığı yine siz kapatacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder