Erkut Can Sadece merak diyelim
HABERİ PAYLAŞ

Sadece merak diyelim

Daha önce de yazmıştım. Ben sabahtan yatana kadar internette dolaşır dururum. Merak işte. Bu merakım yüzünden gözlerim de bozuldu. Ekrandan vakit bulduğumda, önce katarakt ameliyatı olup beraberinde de trifokal göz merceği taktıracağım. Benim yaşımdakilere takılabiliyorsa eğer. İşte bu merak turlarım sırasında bir sürü not almışım. Hadi gelin sizlerle de paylaşayım. Ama eski, yeni demeyin. Birikenler bunlar... Buyrun merak turuna.

■ Adıyaman’ın Gökçe köyünde 400 yıllık dut ağacı köylüleri korkutuyormuş. Ağacı, içinde şeytan olduğu gerekçesi ile ateşe verip yakmışlar. Bu hurafelere inanmaya nasıl getirildik biz?

Haberin Devamı

■ Borsa İstanbul’un teknolojisini sağlayan ABD’li NASDAQ, sistemdeki dört saatlik arıza sırasında, İstanbul’dan çıktı ve yüzde yedi payını da Varlık Fonu’na devretti. Peki beş yıl sonra neden böyle bir karar aldı? Gel de merak etme!

■ Tasarruf için Meclis’in açılış resepsiyonu iptal edildi. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu da iptal edilir mi acaba? Çünkü “İtibardan tasarruf edilmez” demişti de Sayın Cumhurbaşkanı.

■ CHP’nin yeni sloganı “YETER artık”mış. “Adam kazandı”dan sonra, “Yeter” desen ne olur, “TAMAM” desen ne olur ey CHP? Devamı da şöyle; yerel seçimlerin sonucunu merak edenler bile azaldı. Belediyeler olsa ne olur olmasa ne olur. Merak işte...

■ Cumhurbaşkanlığı kurullarındaki her üyenin yıllık maaşı 141 bin liraymış. Çarpın 76 ile. Neredeyse 11 milyon lira. İsimlere baktım, Allah daha çok versin, 76 kişinin de bu maaşa ihtiyacı yok. Mesela sembolik olarak asgari ücret verilseydi, onlar da bunu bir hayır kurumuna bağışlasalardı olmaz mıydı? Aman yanlış anlaşılmasın! Bu kez merak değil, öneri.

■ McKinsey’le bağın koparılması, kamuoyu baskısıyla mı oldu yoksa Erdoğan, yanlışı erken görüp iptal emrini mi verdi acaba? Sizce?

■ Suudiler, muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı bir Avrupa ülkesindeki elçiliklerinde yok edebilirler miydi? Bence hayır. Bu zorbalığı Türkiye’de yaparak uluslararası itibarımızı zedelediler. Peki neden? Nereye çekilmek isteniyoruz? Ve mutlaka bu işi aydınlatmamız, Suudilerin kirli yüzünü ortaya çıkarmamız lazım. Benim gibi Trump da bu işi merak ediyor da...

Haberin Devamı

■ Turizm Bakanı Ersoy, “Turkey’in yerine Turkish’i kullanarak ve de faydasına inanmadığımız 150 tanıtım fuarını 40’a indirerek yeni bir tanıtım başlatıyoruz” dedi. Merak ettim, amaçladığımız nitelikli turist, ‘Turkey’i sevmediği için mi gelmiyordu acaba? Doğru da olabilir çünkü bütün dünya THY’den dolayı ‘Turkish’i tanıyor.

İşte böyle. Kim bilir sizde de merak ettiğiniz neler vardır... Haydi Twitter’a! Merak etmeyin, okuyun.

MERAK FARKI

Jeoloji profesörü Celal Şengör’ün katıldığı televizyon programlarında açıklamalarıyla sık sık gündeme oturması artık kesmiyor olacak ki, Ekşi Sözlük’ün sorularına ekşi olsa iyi, mide bulandırıcı cevaplar vermiş. “Kendi dışkınızı hiç yediniz mi?” diye sormuşlar, verdiği cevaba bakın. “Yedim tabii. Acıydı.” Yetmemiş, ineklerin ve dağ keçilerinin dışkılarını da merak ettiği için tadına bakmış. Tatlıymış. Ona göre insan merak ettiği her şeyi denemeliymiş.

Haberin Devamı

Yukarıda merak ettiğim konuları yazdım. Bir onlara bakın, bir de profesör denilen Şengör’ün merak ettiğine. Vallahi, artık onun ekranda söyleyeceği hiçbir şeyi merak edip seyretmeyeceğim.

Allah kabul ederse

Arda Turan evli, eşi de bugün yarın doğuracak. Gidiyor Berkay’ın karısına asılıyor. Berkay da daha önce Caner Erkin’in o zamanki karısına asılmıştı. Şu hayatlara bakın. Ne demişler, “Çalma elin kapısını, çalarlar kapını.” Galiba Arda’ya oğlunun doğumundan sonra ve işler ters gitmezse bir Umre yolu daha gözüktü. Allah kabul ederse...

Kısa ve net

Kendinize ait olan hayatı başkasını memnun etmek için harcamayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder