Erkut Can Seçimden kalanlar
HABERİ PAYLAŞ

Seçimden kalanlar

Geçen hafta yazdığım gibi, ben böyle seçim görmedim. Oyumuzu verdik, bir hafta oldu ama daha seçimi bitiremedik.

Güzel olan ise, Türk halkının, özgür irade kullanma kabiliyetine sahip olduğunu bir kere daha göstermesiydi.

Evet, kritik bir yerel seçim sürecinden çıktık. Daha doğrusu çıkmak için debelenip duruyoruz.

Halbuki, herkesin, bir an önce bu neticeyi iyi okuyup, yanlışı, doğruyu tefrik etmesi ve Türkiye’ye dönmesi gerekiyor ama nerde… İttifaklar, neticeyi kendi tarafına yontmak için nalıncı keserini elinden bırakmıyor.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Bir haftadır, geçerli oy, geçersiz oy, ıslak imzalı tutanak, YSK’ya itirazlar ve yeniden sayımlarla uğraşıyoruz. Ankara ve İstanbul’un çeyrek asır sonra AK Parti’den kopması bam telini de koparttı.

Bu da iktidar nezdinde büyük hasar yarattı tabii. Bütün çabalar da bu hasarın doğal sonucu. Peki kim kazandı? Ekonomide yaşanan sıkıntıya, 17 yıllık yorgunluğa rağmen AK Parti birinci parti oldu.

Belediye sayısında da, meclislerde de önde. Bana göre parti değil Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı. Olağanüstü bir enerjiyle. Şimdi bütün AK Partililer Erdoğan’ın çorbasına ekmek banıyor.

Kaçı banmaya devam edecek ortalık yatışınca göreceğiz. Çünkü gidecekler dillendirilmeye başlandı bile. CHP ise, ittifaklarla ancak yüzde 38 bandına çıkabilirken, MHP düşen oyuna rağmen belediye sayısını arttırdı. Şaşılası. Hem de kalelerini kaybederken.

NOKTA NOKTA

İnşallah bu yerel seçim, bir hafta içinde neticelenecek. Ama etki ve tepkilerinin de neticeleneceğini hiç zannetmiyorum. Ta ki 4.5 yıl sonrasına kadar. Yaz yaz bitmez. Gelin nokta nokta sıralayalım.

Erdoğan, önemli bir tespit yaptı: “Kendimizi iyi anlatamadık” diye. Bense, 24 Haziran mesajı iyi anlaşılamamış diyorum.

Bunun hasarı da büyük oldu.

Ekonomik sıkıntıya rağmen vaatler öyle çoktu ki inanılamadı.

Eleştirilere verilen cevapların üslubu rahatsız ediciydi.

7/24 Erdoğan görüntüsü bence bir pazarlama hatasıydı.

İzmir, Ankara belliydi de, İstanbul bıçak sırtındaydı ama iki rakip söylemlerini nezaket içinde oluştururken, diğer partililer bu nezakete çomak soktular.

Haberin Devamı

YANLIŞLAR

Binali Yıldırım’ın, sayım devam ederken, “İstanbul halkı bizi seçti” diye konuşması böylesine bir devlet adamına yakışmadı.

AA’nın yayın akışını kesmesi ise en büyük yanlıştı.

Sayım devam ederken, İstanbul sokakları “Yıldırım kazandı” afişleriyle donandı. Sonra kaldırıldı. Daha sonra Erdoğan ve Yıldırım resimleriyle, “Gönül belediyeciliği kazandı Teşekkürler İstanbul” diye yeniden asıldı. Ve asılı duruyor.

Başkanlar değişti ama, kadınların siyasetteki yeri değişmedi. 1389 başkanın sadece 37’si kadın. Yazık ve ayıp. Bin kere.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder