Erkut Can Türk ırkı değişiyor
HABERİ PAYLAŞ

Türk ırkı değişiyor

Pazar Postası’nın magazin sayfalarına bakıyorum tabii. Uzun zamandır dikkatimi çeken ve bana “Türk ırkı değişiyor” dedirten gözlemlerimi sıralayayım, siz karar verin.

*Öncelikle kızlarımızın ve erkeklerimizin gözleri çok renkli artık. Mavinin ve yeşilin bütün tonları var. Yüzlerine bakınca önce gözlerine kayıyor dikkatiniz. Eskiden renkli gözlüler parmakla gösterilirdi.

*Boyları da uzadı. Kızlarımız 175 cm. ve üzeri, delikanlılar 180 cm. ve üzeri. Sokakta kolaylıkla fark ediliyorlar.      

*Hele hele yeni nesilde kilolular da pek kalmadı. Kilo almamak için spor salonlarındalar, yiyecekleri ise kısıtlı.   

Haberin Devamı

*Buraya kadar her şey güzel de, laf aramızda ayakları da hiç küçük değil. Geçen hafta ben de modaya uyup, sneakers almaya karar verdim. Yaşımdan dolayı beş cm. kısalan boyumu, hiç olmazsa iki cm. yükseltmek için... Kadıköy’de bir ayakkabıcıya girdim. İstediğimi gösterip 44 numara istedim. Ben ayakkabıyı denerken, iki genç kız geldi. Biri vitrinden gösterip “42’yi bir deneyeyim” demez mi! Beni ve kızımızı kıyaslayın artık. Zaten bizim sayfalarda da görünüyor bu büyüklük. Ne diyeyim, şansları açık olsun.

Okumak da ateş pahası

3.234.000 evladımızın girdiği YKS sonuçları üç gün sonra açıklanacak ama ondan önce özel üniversiteler zamlarını açıkladı. Mesela, geçen yıl 80-90 bin lira olan tıp fakültesi öğrenim gideri bu yıl 120-177 bin lira arasında değişiyor. Tıbbı, eczacılık ve diş hekimliği takip ediyor ve onlar da 120 bin liraya ulaşıyor.

Geçen yıl 49 bin lira olan psikoloji okuma bedeli, galiba herkesin psikolojisinin bozulduğu ve gelecek yıllarda gözde meslek olacağı düşünüldüğü için 126 bin liraya çıkarılmış. Vakıf üniversitelerine bile yüzde 100 zam yapılacağı konuşuluyor.

Özel yurtlar da bu fırsatı değerlendirmez mi? İstanbul’da 135 bin, Ankara’da 96 bin, İzmir’de 88 bin liraya özel yurt var. Bayburt’ta bile 30 bin liraymış. Ana-babalara Allah güç versin.

Öyle bir durumdayız ki, kuşun ayağına koca bir taş bağlayıp “Haydi uç” denmiş gibiyiz. Herkesin durumuna, yaşına göre bir çift kanadı var da bu yükü bu vücut kaldıramıyor be dostlar!

Haberin Devamı

Bebeklere de BioNTech

17 milyar dolarlık aşı pazarını elinde bulunduran BioNTech’in sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci, aşının altı aylıktan itibaren çocuklara da yapılabilmesi için başvuru yapmışlar. Yaparlar tabii, milyonlarca doz yeni aşı pazarlaması demektir bu. BioNTech Pfizer’in piyasaya çıkmasından sonra, Almanya’nın en zengin 10 kişisi arasına giren Türk doktorlar, geçenlerde de 19.5 euro olan aşının fiyatına yüzde 40 zam yapmışlardı. Mesleklerinde zirveye çıkmak, ticarette de onları zirveye çıkardı yani... Bereketleri bol olsun. Ne de olsa iki aşılık hakları var bende.

İşte gerçekler

Bayram ve uzun tatili bitti nihayet. Artık gerçeklerle yüz yüzeyiz. Mahkemelerde 23.5 milyon icra dosyası varmış. Gazetelerdeki icra ilanları da bunu kanıtlıyor zaten. Kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe giren kişi sayısı da yüzde 211 artışla 2 milyona yaklaşmış. AYM Başkanı Zühtü Arslan da isyan ediyor. “Bireysel müracaatlar, inceleme sınırımızı kat be kat aştı. Bu sayıyla baş edemeyiz” diyor. Peki, bu işin sonu nereye varacak? Ah, bilebilsem yazacağım ama…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder