Erkut Can Üçüncü doz çeşitlemesi
HABERİ PAYLAŞ

Üçüncü doz çeşitlemesi

Üçüncü doz aşılama için, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA’dan onay isteyen Pfizer’a, FDA, “Bilimsel veri olmadan üçüncü doz gerekli değil” cevabını vermiş.

Prof. Dr. Murat Akova da aynı kanıda. Akova, “Bence bilimsel açıdan son derece sakıncalı bir durum. Varyantlara karşı bütün aşıların etkinliği azalmış durumda ama üçüncü doz etkili olacak mı, yoksa zararı mı olacak bilmiyoruz. Bunun varyantlara karşı geliştirilmiş yeni bir aşı olması da gerekebilir. Belki de elimizdeki aşıları kullanırız. Ama bu henüz bilimsel bir soru. İki doz aşılanın ama üçüncü doz için acele etmeyin” diyor.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Uğur Şahin ise, “Dünya üçüncü doz destekleyici mRNA aşıları olmadan COVID-19 salgını kontrol altına alınamayacak. Bunun için üçüncü doz aşı gerekli ve bu görüşümü savunuyorum” diyor.

Benden yazması. Siz istediğiniz gibi takılın. Ama asla unutmayın. Artan vaka sayılarına bakarsanız, COVID-19 da tatile çıktı. Hemen yanı başınızda. Sakın bayramı sizinle beraber kutlamasına izin vermeyin. Kısaca tedbiri elden bırakmayın.

“Parayla şerefini satın alma,

şerefinle para kazan.

Paran biterse de

şerefin kalsın.”

Bir TIR'ın arka kapağından…

MUTLU BAYRAMLAR

Sevgili okurlarım annemizin, eşimin rahatsızlığı nedeniyle kızım, oğlum ve ben bu bayramı üç haftadır olduğu gibi hastanede geçireceğiz. Eşimin ameliyat sonrası kaptığı enfeksiyonun bitmesini bekliyoruz. Aman bayram ziyaretlerinize dikkat edin. Bu işin şakası yok. Sizler ve özellikle büyükleriniz kalın sağlıcakla.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder