Erkut Can Ulusal nefret
HABERİ PAYLAŞ

Ulusal nefret

Elmalı Davası adı verilen ve iki küçük kardeşin, anne ve üvey baba tarafından istismarı tartışılırken, Türkiye’de yine bir hukuk skandalı yaşanıyor. Her şey ayan beyan ortada ama dava taa eylül ayına ertelendi. Üç hakimin ikisi öyle istemiş. İnanıyorum ki, ülke çapında ayağa kalkan kamuoyu baskısı adaletin tecellisini sağlayacaktır.

Sizlere bir önerim var. Çocuk hakları aktivisti, insan hakları savunucusu avukat Özge Üstün hanımefendinin konuyla ilgili yazdıklarını lütfen Twitter’da bulup okuyun. “Bir-iki şey” söylemiş ama çok önemli. Ağlamadan okuyun ve deyin ki: Bu ülkede dokunulmazlık asla milletvekillerinin değil kesinlikle çocukların hakkı olmalıdır. Çünkü her geçen gün bir çocuğun daha hayatı, çocukluk safiyeti, geleceği elinden alınıyor.

Haberin Devamı

O RESİMLERE YASAK NEDEN?

Ahmet Güneştekin’in dediği gibi, “Hepimiz çocukken hayallerimizi resmettik, renklerle, çizgilerle düşlerimizi boyadık. O iki çocuk yaşadığı istismarı ve asla unutamayacakları yıkımı resmettiler! Ömür boyu silinmeyecek bir resmi vicdanlarımıza adeta nakşettiler…” Ve o resimlere yayın yasağı geldi nedense. Biliyorsunuz, ben bu yazıyı perşembe akşamı yazıyorum. İnşallah, siz okuyana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve “Kirli ellere asla toleransımız yoktur” diyen eşi Emine Erdoğan devreye girer de bu büyük adli hatadan dönülür.

Bak bir varmış bir yokmuş

Tam da Dünya Müzik Günü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamaların 1 Temmuz’da kalkacağını müjdelerken, “Müzikle ilgili kısıtlamayı 00.00’a çekiyoruz. Kusura bakmayın” demişti. Her yasak gibi bu kısıtlamanın da kusuruna bakıldı tabii… Ve görüldü ki, yanlış bir karar bu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşturuldu. Koca, “Müzik yasağı da kaldırılacak” müjdesini verdi. Ayrıca, COVID-19 nedeniyle kamuya açık yerlere gazete girmesi yasaklanmıştı ya, bu yasak da kaldırıldı. Ama…

Evet ama kamu kurum ve kuruluşlarına, tasarruf tedbiri olarak günlük gazete alımı yasaklanarak. Bilemiyorum, gazetenin mürekkep kokusu mu yoksa içindekiler için mi bu tasarrufa gidildi acaba?

Ancak, Bakan Koca’dan bir iyi haber daha geldi. Maçlara kriterler ölçüsünde seyirci alınacaktı. TFF de kriteri belirledi: Yüzde 50. Müjdeler olsun!

Haberin Devamı

Anında cevap

Hani, “Silahla poz veren insanlar, o silahları kullanamazlar” diyorlardı ya, o poz verenlerden ikisi kullandığını ispatlayıverdi. O pozları verenlere “Dur!” demek için de geç kalındı ama siz, silahsız dizi çekmezseniz, her çeşit silahı ‘havlayan köpeklerin’ gözüne sokarsanız, o da bir gün nasıl ısırılacağını gösterir size. Çaresi, tabii ki bireysel silahsızlanma. Artık zor. Milyonlarca silah cepte. Kim geri verir?

Yörüngeden çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yörüngesine oturtulan Türksat 5’in bir dokunuşla devreye girmesini sağladı. Ancak bu arada yörüngesinde uzun zamandır görevini yapan Doğu Perinçek uydusu aniden yörüngeden çıkıverdi. Hem de, “Kanal İstanbul Projesi, İstanbul için bir cinayet” sinyali vererek. Bakalım pirincin taşı mı ayıklanacak, yoksa Perinçek uydusu yeniden yerine oturtulacak mı? Göreceğiz…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder