Erkut Can Yılbaşı geçtiğine göre artık köyümüze dönelim
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı geçtiğine göre artık köyümüze dönelim

Ailenizle birlikte neşeli bir ‘Pandemi Yılbaşı’ geçirdiğinizi ümit etmek istiyorum. Allah’tan televizyonlarımız vardı. İnşallah bu virüs, “Sizin karantina döneminizde, ben de mutasyona uğradım, kendimi geliştirdim. Onun için fazla umutlanmayın. 2020’de fragmanı izlediniz. Film 2021’de başlayacak” demez. Evet, yılbaşı geçti. Şimdi yine köyümüze döneceğiz. Neler değişti ve olası değişiklikler neler olabilir diye bir muhakeme yapalım. Çünkü, bütün kabahat 2020’de değildi.

Tabiatı, insanları, hayvanları biz öldürdük. Saygı ve sevgiyi biz görmezden geldik, yok ettik ve bütün bunları Allah da gördü. Eee, onun da bir hesabı vardır. Yine de, yüceliğine bakın ki, ülkenin çoğunda yılbaşı öncesi ve sonrasında, fakir fukaranın ısınma problemini düşünerek, 17 dereceye çıkan günlük güneşlik bir hava yaşattı bizlere. Kendini bahar sanan bir kış yaşıyoruz. Tabiat, sonumuzu hayırlı etsin.

Haberin Devamı

Gözünüz aydın aşınız geldi!

Türkiye, Sinovac aşısının, koruyuculuğuyla ilgili kararını, asgari sayıdaki olgu sayısına bile ulaşmadan açıkladı. Çin Büyükelçisi’nin dediğine göre: Evre üç raporu da yok ama acil olarak da aşıya başlamak lazım. O zaman başlayacağız. Önce, nöbetini bitirmiş, maskelerini, gözlüğünü çıkarmış, resimde gördüğünüz sağlık çalışanlarından başlayacağız tabii. Çünkü, 2020 yılının tartışmasız kahramanları sağlık personelleridir. Yaptıkları fedakarlığa, mücadeleye ülkece minnettarız. Zaten gelen de iki doz vurulacağına göre, onlara yetecek kadar...

(Bugüne kadar, 300 sağlıkçımızın kimi günlerce yoğun bakımda yaşama tutunamadan kimi nöbet odasında yitip gitti. Hem de insanlık dışı, fazla mesai yaparak, yemeden, içmeden, uyumadan, ailesini ve çocuklarını görmeden… Üstelik ekstra maddi karşılık almadan hatta kesintiye uğrayarak, umursanıyormuş gibi davranılıp umursanmadan… Üstelik, COVID-19’un sağlık emekçileri için ‘meslek hastalığı’ olarak kabul edilmesi önergesi mecliste reddedildi. Vallahi ayıp, billahi günah! Eyy, Diyanet! Sizce?)

Görünen o ki, Türkiye önümüzdeki bir-iki aylık dönemde Biontech’den, Sinovac’a göre sınırlı aşı alabilecek. Peki, kime hangi aşının yapılacağına kim karar verecek? İşte o bilinmez. Göreceğiz. Aşı konusundaki eleştiriler, yorumlar gerçekten, tutarsız ve halkı rahatsız edici boyutlara ulaştı. Gülünç oluyor. Bingür Sönmez Hoca da çıktı, “Aşı olmak istemeyenler vatan hainidir.

Haberin Devamı

Her hareketleri kısıtlanmalı” demez mi? Sonra da “Öyle demek istemedim” diye ekledi. Üstüme alındım tabii. Arkadaşımın ameliyatında tanıştığım Hocam, ben de sizin kadar vatanıma hizmet ettim. Hem de sizden 10 yıl daha fazla. Bilin istedim. Ben Sağlık Bakanı’mı dinlerim. Ne diyor, “Virüsle ilgili elimizde çok büyük bir koz var: Virüse yakalanmamak.” Bu kadar.

10 kuruş meselesi

Asgari ücret 2825.90 lira olarak belirlendi. 10 kuruşluk yuvarlama bile yapılmadan. Belki bir bildikleri vardır. Bakana göre bu, 7 milyon kişiyi ilgilendiriyormuş. Çarpın 10 kuruşla 7 milyonu, 700 bin TL eder. Bu sıkışıklıkta iyi para valla. Bir deliği kapatır hiç olmazsa. Hele bir de 12 ayla çarparsanız, değme keyfine.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder