Esra Karayel Bunalınca çareyi başkasında aradım
HABERİ PAYLAŞ

Bunalınca çareyi başkasında aradım

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Erkek arkadaşımla başta güzel bir ilişkimiz vardı. Yakından tanıdıkça bunalımlı hali beni de bunalttı. Benim de sıkıntılarım var. O durgun, üzgün halini gördükçe susuyorum. Moral vermeye çalışıyorum. Peki bana kim moral verecek? Bir aydır bu ruh halindeyim. Ben de bana ilgi gösteren başka bir erkekle görüştüm. Neşeli, güler yüzlü hali bana çok iyi geldi. Sonra da pişmanlık duydum. Ayrılsam mı devam mı etsem? Ne yapacağımı bilemiyorum. RUMUZ: KARARSIZ GÜZEL

CEVAP: Temelinde sevgi ve saygı olan bir ilişki varsa tabii ki zor günlerde yanında olacaksın. Bu bir ay da sürebilir, iki ay da... Öylesine bir birliktelik yaşıyorsan tabii ki sıkılırsın. Önce ona olan gerçek hislerini gözden geçir. Bu aşamada ikisiyle de ilişkini sürdürmen doğru değil. Duygusal olarak aldattığın birine nasıl sevgi sözleri söyleyeceksin? Kendini nasıl hissedeceksin?

Hastalığını öğrenince ayrılmaktan vazgeçtim

SORU: Erkek arkadaşıma sevgim bitmiş. Önceleri mutluyduk. Ama eski eşi sürekli arıza çıkardı. Ayrılacağımı söyleyeceğim gün ise kanser olduğunu öğrendim. Onu bu durumda da bırakmak istemedim. Ama bu süreç ne kadar sürer bilmiyorum. Ya seneler sürerse? Ayrılırsam bu sefer hasta olunca beni bıraktı diyecek. Ne yapmam lazım? RUMUZ: VİCDAN

CEVAP: Doğrusunu yapmışsın. Sevgili olarak görmesen de hayatın bir dönemini paylaştığın kişi. Ne olacağını kimse bilemez Allah’tan başka. Başkaları ne der diye değil, doğrusu ne olmalı diye düşünmelisin. Hem kendine hem de ona zaman ver. Sadece vicdanın için değil birlikte geçirdiğiniz mutlu günler için de vefa olmalı. Ne yapmak istiyorsun? Hayat görüşüne göre doğru olan nedir? Bunları dürüstçe cevaplarsan başka sorulara gerek kalmaz.

BIKTIM ARTIK! ZORUNDA MIYIM?

SORU: Sevmediğim işte çalışmak zorundayım. Kocamın annesine katlanmak zorundayım. Annemin dengesiz hareketlerini çekmek zorundayım. Bıktım. Hayattan zevk almıyorum. Ne zaman her şey istediğimiz gibi olacak? RUMUZ: HAYAT MI BU?

CEVAP: Sen de ‘zorundayım’ deme. “İşe gitmek zorundayım” yerine, “Yapmayı seçiyorum çünkü kiramı ödememi sağlıyor” diyebilirsin. Ya da “Kayınvalidemin hareketlerine katlanmayı seçiyorum çünkü kocamı seviyorum ve huzurlu olmamı sağlıyor” de. Nasıl bakarsan öyle yaşarsın. Var olanla mutlu olmayı öğrenmen içindir belki de bu başına gelenler. Ne dersin?

GEÇMİŞİ DÜŞÜNÜNCE UYKU TUTMUYOR

SORU: Şu an güzel bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşıma bütün eski sevgililerimi anlatmadım. Geriye dönüp bakınca “Onlarla nasıl olmuşum?” diyorum. Pişmanlık duyuyorum. Beni kullanan, sevgime layık olmayan tipler. Erkek arkadaşım onları bilse belki beni sevmez diyorum. Uykularım kaçıyor. Ne olur beni bu dertten kurtarın. RUMUZ: GEÇMEDİ

CEVAP: Herkes hata yapar. O an yaşadıkların, ihtiyacın, yaşam görüşün farklıydı demek ki. İyi tarafından bak. Zaman sana iyilikler katmış ki hatalarını görüyorsun. Seni bu hale getiren de iyisiyle kötüsüyle geçmişte yaşadıkların. Kimse kimseyi suçlayamaz. Kendini sevmezsen kimse de seni sevmez. Bunu unutma. Her sabah aynaya bakarak yüksek sesle, “Geçmişte kaldı, hatalarımdan ders aldım ve kendimi seviyorum” de. Bunu yaparsan bir süre sonra uykusuz gecelerinin yerini güzel rüyalar alır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder