Esra Karayel Endekste ilk hedef 60 bin
HABERİ PAYLAŞ

Endekste ilk hedef 60 bin

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsada geçen hafta yukarı yönde sert hareketler gerçekleşti. Amerika’da açıklanan verilerin ekonomik toparlanmanın devam etmesinin destekler nitelikte olması, dış borsalara alımları getirdi.
Dış piyasalardaki olumlu hava endekse de alımları getirdi. Asya ekonomilerinden gelen canlanma sinyalleri, Avrupa Birliği’nden Yunanistan’a yönelik kurtarma paketinde anlaşma sağlanması, endekse yeni zirve yaptırdı.
Perşembe günü yükseliş, banka hisselerinde artarak devam etti. Endeks bir önceki haftaya göre yüzde 6.4 değer artışıyla 56 bin 610’dan kapanış yaptı.

Para piyasalarında yönde, Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’nin faiz konusundaki iyimser açıklamaları etkiliydi. İçte ise Anayasa değişikliği paketi konusu izlendi.

Bono piyasası:
Borsadaki yükseliş ve TL’deki güçlü görünümün etkisiyle gelen alımlarla 16 Kasım 2011 vadeli gösterge vadede faizler, yüzde 9.03 seviyesinden yüzde 8.90 bileşik seviyelerine kadar geriledi. Daha sonra yüzde 9.10 seviyesinden kapanış yaptı.
Döviz piyasası: Euro’da değer kaybı devam etti. Dolar haftayı 1.5390, euro ise düşüşle 2.0610 seviyesinden kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalarda geçen hafta başlayan olumlu hava devam edecek. Ocak ayındaki yazılarımda endekste orta vadede ilk hedefin 60 bin olduğunu belirtmiştim. Bu hedef kısa vadede test edilecek.
Ekonomik veri açısından bu hafta çok yoğun olacak. Yurtiçinde Anayasa değişiklik paketi gündemde ilk sırada yer alıyor. Çarşamba günü açıklanacak dördüncü çeyrek büyüme (2009 yılı) verileri ise ekonomik gidişata ait önemli sinyaller vermesi açısından dikkatle izlenecek.
Piyasalarda beklenti yüzde 4 büyüyeceği yönünde bulunuyor. Amerika’da ise tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri takip edilecek.

Para piyasalarında yurtdışında Amerika verileri ve tahvil piyasası izlenecek. Yurtiçinde ise açıklanacak ekonomik veriler dikkatle izlenecek. Salı günü Merkez Bankası 18 Mart tarihinde yaptığı Para Politikası Kurulu Toplantısı’nın özeti yer alacak.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 9.10-8.90 bandında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Dolarda dirençler 1.5400 ve daha üstte 1.5450, destekler ise 1.5350 ve daha altta 1.5300 seviyelerinde bulunuyor. Yatay seyir muhtemel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder