Esra Karayel Enflasyon verileri bekleniyor
HABERİ PAYLAŞ

Enflasyon verileri bekleniyor

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsada geçen hafta Amerika verileri etkiliydi. Endeks haftaya Uluslararası Para Fonu IMF anlaşmasına yönelik beklentilerle yukarı başladı. Ancak Amerika’da kötü gelen işsizlik verileri ve Yunanistan’ın borçlarına yönelik endişeler, borsalara satışları getirdi.
Ayrıca P&G ve 3M şirketlerinin iyi bilanço açıklaması ve dördüncü çeyrek büyüme verilerinin (yüzde 5.7) olumlu gelmesi, borsalara alımları getirdi. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin ikinci kez başkan seçilmesi olumlu karşılandı. Endeks bu gelişmelerle 54 bin 650’den kapanış yaptı.

Para piyasalarında yurtdışı piyasalar ve IMF anlaşmasına yönelik gelişmeler takip edildi. Hafta genelinde tahvil ve bono piyasası belirsiz ve yatay hareket etti. IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn tarafından Türkiye’de programla ilgili çözüme yönelik esnek olunduğunun ifade edilmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılandı.
Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizler, yüzde 8.94’ten kapanış gerçekleştirdi.
Döviz piyasası: Amerika verilerinin iyi gelmesiyle USD/TL paritesi geriledi. Dolar 1.4950, euro ise 2.0780’den kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Yatırımcıların bu hafta hem yurtiçi hem de yurtdışı veri akışını dikkatle takip etmeleri gerekiyor. Önemli ekonomik veriler açıklanacak. Yurtiçinde en önemli veri çarşamba günü açıklanacak ocak ayı enflasyon rakamları olacak.
Merkez Bankası açıklamasında, kısa vadeli enflasyon tahminlerini yukarı çekmekle birlikte yükselişi geçici gördüğünü belirtmişti. Yurtdışında ise Amerika’da tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri dikkatle takip edilecek. Ayrıca yine Amerika’da Pioneer, Pfizer, Cisco Systems gibi önemli şirketlerin bilançoları da izlenecek. Yatırımcılar BORSADA temkinli olmalı.

Para piyasalarında da ocak ayı enflasyon rakamları önem arz ediyor. Bununla birlikte IMF anlaşmasına yönelik gelişmeler, faizlerin ve dövizin yönünde etkili olmaya devam edecek. Amerika tahvil piyasası takip edilecek.
Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 9.00-9.05 bandında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Amerika ekonomik rakamları yönde belirleyici olacak. Dolarda dirençler 1.5000 ve daha üstte 1.5050, destekler ise 1.4900 ve daha altta 1.4850 seviyelerinde bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder