Esra Karayel Eşim bakımına özen göstermiyor
HABERİ PAYLAŞ

Eşim bakımına özen göstermiyor

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.


SORU: Kocam bazen temizliğine özen göstermiyor. Ben de titizim. Yakınlaşmak istediğinde de rol yapamıyorum, “istemiyorum” diyorum. O da suratını asıyor, uzun süre sessiz kalıyor. Temiz olmadığını da söyleyemiyorum. Zaten titizliğimden çok şikayetçi. Başka kadına gidecek diye korkuyorum. Lütfen yardım edin. RUMUZ: TİTİZ

CEVAP: Kocanın elini tutman, öpmen için rol yapmana gerek yok ki. Fiziksel bakımıyla ilgili rahatsızlık duyabilirsin. Ancak bu yine de engel olamaz. Hastalanırsa elinden tutmayacak mısın? Ya da moral vermek için öpmeyecek misin?

Seni de anlıyorum. Temizlik, bakım tabii ki çok önemli. Ancak bakış açın bu olsun. Gelelim sorunu nasıl çözeceğine… “Ter kokuyorsun seni öpmek istemiyorum” yerine, “Güzel kokunca bana çok çekici geliyorsun” diyebilirsin. Bir de şunu sakın unutma. Başka kadına gitme korkusundan değil, ona dokunmak ve sevgini vermek için bu çözümü iste.

Sosyal medyadan engelledi

SORU: Erkek arkadaşım 47, ben 41 yaşındayım. İlişkimizin başında tanımadığı kızların fotosunu beğendiği için kavga etmiştim. Sonra ayrıldık. Sosyal medyada arkadaşlıktan çıkardım. O da kızıp beni engelledi. Sonra barıştık. İki hafta geçti ama engeli kaldırmadı. Gizlediği bir şey yoksa niye kaldırmıyor? Sizce ayrılmalı mıyım? RUMUZ: GİZEM

CEVAP: Yaşınızı bir hayli almışsınız. Ancak davranışlarınız, ergen davranışlarından pek de farklı değil. Ayrılık kararı sevginin yokluğunda, hayata bakış farklılığından olabilir. Ama sosyal medyadan engelledi diye olmamalı.

Bu yüzden ayrılık kararı almak aklına, kalbine doğru geliyorsa, arkasında başka bir şey var demektir. Onu bulmalısın. Seni gerçekten rahatsız eden ne? Düşün ve aklına gelen ilk beş nedeni yaz.

BİR ARABA GÜLLE GELDİ AMA İLİŞKİMİZ BİTTİ

SORU: İlk sevgilimle mükemmel bir ilişkimiz vardı. Benim için her gün bir saatlik yoldan geliyordu. Beni çok seviyordu. Birinci ayımızda bir araba gülle geldi. Bir buçuk ay sonra saçma bir nedenle ayrıldık. Bittiğine kimse inanmıyor. Bir yıldır o da aramıyor, ben de… 18 yaşındayım, o 22 yaşında. Üniversiteye hazırlanıyorum. Aklım hep onda. Kafamdan atamıyorum, lütfen yardım edin. Hayatıma kimseyi almak da istemiyorum. RUMUZ: PONÇİK KAYVAN

CEVAP: Hızlı başlayan hızlı biter. Mükemmel ilişkiyle neyi kastediyorsun? Sana bir araba gül getirmesini, bir saatlik yoldan gelmesini mi? Öyleyse yanlış yoldasın. Seninle ne kadar paylaşımda olduğuna bakmalısın.

Bazen kavga nedeni saçma olabilir. Ama asıl saçmalık, çok sevdiğini söylediğin biriyle iletişimin kesilmesidir. Sevdiğin onun ilgisi mi, ortak hayalleriniz mi? Yoksa fiziksel görünüşü mü? Kimseyi hayatına alma. Hayallerini, hayata katacağın değeri bulma zamanı. Gerçek aşk, sevgi istiyorsan önce bunu yapmalısın. Seni yolundan alıkoyan birine takılıp zaman kaybetmeyi mi, yoksa üniversiteye giderek yeni bir hayata başlamayı mı tercih edersin?

ÇOK BEĞENİYORUM AMA AÇILAMIYORUM

SORU: Çok beğendiğim bir kız var. Daha çok işle ilgili bir araya geliyoruz. Bana çok saygı duyuyor. Yakın görüyor. Sürekli ona iş bahanesiyle asılan erkeklerden bahsediyor. Bu yüzden ona açılamıyorum. Ama gün geçtikçe ilgim artıyor. Ona nasıl söyleyebilirim. RUMUZ: AŞK

CEVAP: Bu konuda yarası olan birine karşı dikkatli davranmalısın. Kelimeleri özenle seçmelisin. Samimiyetine güvenip sana açılmış. Seni de anlıyorum. Uzak durdukça ateş bacayı sarar. Şöyle yapmanı tavsiye ederim. Güzel bir arkadaşlığınızın olduğunu, sohbet ettiğinizi dile getir. Bunun da kolay bulunmadığını sözlerine ilave et. İş dışında sinema ya da hoşlandığınız ortak etkinliklere gitmeyi teklif et.

Mesafeli ama samimi ol. Seni farklı ortamda tanımasını sağla. Hemen konuya girersen ret cevabı alma olasılığın yüksek, bilesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder