Esra Karayel Hayata yeniden başladım"
HABERİ PAYLAŞ

Hayata yeniden başladım"

SORU: 40 yaşındayım. İlk işim bankacılıktı. Bana uygun olmadığını anlayınca kendi işimi kurdum. Büyüttüm, iyi de para kazanıyordum. Babasız büyüdüm. Annemi birkaç sene önce kaybettim. 3 yıllık sevgilimle de ayrıldık. Parayı sevmiyor, şehir hayatını istemiyorum. Gönüllü yardım kuruluşlarında çalışıyorum.

Bu hizmet dışında hayatımdaki her şey sil baştan. İş yerimi çalışanlarıma bıraktım. Şu an hiç param yok. İstersem iyi para kazanabilirim. Sadece karnımı doyurmak yeterli. Arkadaş falan da boş geliyor. Doğru mu yapıyorum? RUMUZ: SİL BAŞTAN

Haberin Devamı

CEVAP: Kararlarına doğru veya yanlış diyemem. Yaşam biçimine karar verecek sensin. Böyle yaşamak seni mutlu ediyorsa böyle yaşa. Yardım kuruluşlarında çalışman çok güzel. Fakat kendini herkesten soyutlaman düşündürücü. Sevgiler, iyilikler paylaşıldıkça çoğalır. Mutluluk veren de budur.

Parayla elde edilenler ruhunu doyurmaz ki. Ne güzel ihtiyacı olanlara ekmek kapısı yaratmışsın. Yeteneğin varsa kullan. Mutlu, huzurlu yaşamak için bir amaç olmalı. Bunu belirle. Hedef koy. Öylesine yaşamak için gelmedik bu dünyaya.

Beş aydır beni terk eden sevgilimi bekliyorum

SORU: Canımdan çok sevdiğim bir çocuk var. Kaç kez ayrılıp barıştık. Ama sonuncusunda barışmadık. Onu çok seviyorum. Geri dönmesi için ise hiçbir şey yapmak istemiyorum. Ne önerirsiniz? Beş aydır dönmesini bekliyorum. Beklemeye devam mı edeyim? Delirmek üzereyim. Lütfen bana yardımcı olun. RUMUZ: KARA BELA

CEVAP: Niye bekliyorsun seni terk edeni. Bırak herkes yoluna gitsin. Bu sevgi değil bağımlılık. Zaten mutlu, huzurlu bir ilişki olsa defalarca kavga edilmez. Aranızda gerçek sevgi olsa beş ay kayıtsız kalamazsınız.

Anlaşamadığın birine niye döneceksin? Hayatına devam et. Mutlu olacağın, sürekli kavga etmeyeceğin birini seç. Eski sevgilinde vazgeçmek istemediğin ne? Bunu sor kendine. Cevabı bulduğunda kalbinden çıkarman daha kolay olacak.

Sevgilim evlenelim dedi oğlum beni terk etti

SORU: Eski eşimden 17 yaşında bir oğlum ve 6 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşım da daha önce evlenip ayrılmış. İşlerimiz ve çocuğum nedeniyle haftada bir gün görüşebiliyoruz. Oğlumun, sevgilim olduğundan haberi yoktu.

Haberin Devamı

Evlilik teklifini kabul edince ona söyledim. Kızıp babasının yanına gitti. Yalnız da kalmak istemiyorum. Ne yapacağım? Çok çaresizim. RUMUZ: EYLÜL

CEVAP: Çocuklar söz konusu olunca her şeyin üstünde gelir. Seni de anlıyorum hayatın yükü omuzlarına binmiş gibi hissedebilirsin. Ama yalnız kalmamak için değil sevdiğin için evlenmelisin.

Oğlun, 17 yaşında da olsa hayata yeni merhaba diyor. Ona zaman tanı. İletişimini sakın koparma. Babasıyla görüş ve onu tekrar yanına al. Bir erkek için sakın çocuğundan vazgeçme.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder