Esra Karayel Kaybetmekten korktum gerçeği söyleyemedim
HABERİ PAYLAŞ

Kaybetmekten korktum gerçeği söyleyemedim

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: 46 yaşında ilk defa aşkı tattım. Erkek arkadaşımla iki aydır güzel bir ilişkimiz var. Hayat arkadaşım olacağına inanıyorum. Böyle olunca onu kaybetmekten korkuyorum. Arada kıskançlık krizlerine giriyor, geçmişi kurcalıyor. Yaşadığım her şeyi anlattım. Nişanlımdan ayrılma nedenim hariç. Eski nişanlım bana zorla sahip olmaya kalktı, olamadı. Bunu anlatmaya utandım. Hata mı ettim? Gerçeği bilen sadece annem var. RUMUZ: GEÇMİŞ

Haberin Devamı

CEVAP: Senin değil, o hareketi yapanın utanması lazım. Anlatmamak senin tercihin. Başına gelenin sorumlusu sen değilsin ki. Ama hâlâ utanç hissettiğine göre çözülmemiş bir durum var gibi gözüküyor. Duygusal ve fiziksel olarak ilişkini etkileyebilir. Bu yüzden konunun uzmanı bir psikiyatr ile görüşmen iyi olur. Şunu da unutma, aşk, korkularla büyümez. Sevgiyle, iyilikle, şefkatle büyür. Kaybetme korkunu yenmek için ikinizin başrolünü paylaştığı güzel anlarınıza odaklan.

KAYINVALİDEM KOCAMI PARMAĞINDA OYNATIYOR

SORU: Kocam tam bir anne kuzusu. Kayınvalidem onu parmağında oynatıyor. Eve alınacak eşyalara kadar karışıyor. Beş yıldır hiçbir şey değişmedi. Artık sıkıldım. Böyle giderse ayrılmayı düşünüyorum. Hayatımı kayınvalidemin istediği gibi yaşamaktan bıktım. RUMUZ: CADI

CEVAP: Hayatı tabii ki başkalarının isteklerine göre yaşamayacaksın. Ancak evlilik söz konusu olduğunda bazen idare etmek gerekiyor. Başkalarının değişmesi ancak kendi istekleriyle olur. Bu değişmeyen bir kural. Kocanı seviyor musun? Çocuğunu babasız büyütmek kulağına nasıl geliyor? Tek çözüm ayrılık mı? Belli ki çok bunalmışsın. Önce bir günü kendine ayır. Evliliğini gözden geçir. O gün sadece hoşlandığın şeyleri yap. Sonra kocanla konuş. Kırmadan, suçlamadan... Niyetin şikayet etmek değil, sorunu çözmek olsun. Böyle olunca huzur da, mutluluk da gelir. Bana da dua etmeyi unutma.

Haberin Devamı

AŞK VAR HUZUR YOK

SORU: Evli birine aşık oldum, o da bana. Birlikte yaşıyoruz. Karısı başka bir şehirde. Çocuk ve mal paylaşımı nedeniyle ayrılmıyor. Bana öyle dedi. 15 günde bir gidiyor.”Aramızda aşk, sevgi yok. Kağıt üstünde sürmesi gereken bir evlilik. Seven kadın 35 yaşında kocasını İstanbul gibi bir yerde yalnız bırakır mı?” deyince, aralarında sevgi olmadığını anladım. Yine de huzursuzum. Onunla mutlu olsam da kendime bunu yakıştıramıyorum. Kimselere anlatamıyorum. RUMUZ: AŞK MI HUZUR MU?

CEVAP: Bu kişinin aile durumu karışık ve sorunlu. 15 günde bir görüyorsa zaten çocuğundan ayrı yaşıyor. Boşansa daha çok görür. Ruh sağlığı bu yapıdayken ne kadar dengeli olabilir? Seninle ne kadar kalacağını düşünüyorsun? Bir zaman sonra gelinecek nokta belli. Aşkın bu düzende varlığını sürdürmesi imkansız. O yüzden kendine yakışanı yap. Ayrıldığın zaman bir süre mutlu olamayabilirsin ama huzur içinde olursun. Hem evli bir kişiyle olmanın günahından hem de karşı tarafın yükünden kurtulmuş olursun. Seçim senin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder