Esra Karayel Kendini sevmekle işe başla
HABERİ PAYLAŞ

Kendini sevmekle işe başla

Haberin Devamı

Rumuz: Yardım

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Kendini sevmekle işe başla


Soru: Esra Hanım bir ilişkiye başlayacağım zaman başlangıç çok iyi oluyor. Karşılıklı hoşlanma mutluluk veriyor. Ancak sonra ilişkiyi düşündüğümde olumsuz beklentilere takılıp kalıyorum. O zaman o kişiyle beklentilerim de olumsuz oluyor. Bundan çok rahatsızım.

Cevap: Sevgili okurum olumsuz beklentiler genellikle bir şeyi isteyip beklediğimize engel olan inançlardır. Bu sorununuzun temelinde kendini değersiz hissetme yatar. Yani burada sevilmeyi hak etmediğini bilinçaltında düşünüyor olabilirsin. Bunu anlamak için geçmişte ve hatta çocukluk döneminle ilgili çalışmamız lazım. Temeldeki nedeni bulduğunda çözüm anında gelir ve bu olumsuz beklentilerin kendi zihninin bir oyunu olduğunu fark edersin. Çocukluk döneminde sende iz bırakan olayları yaz. Nelerden etkilendiğini bulmakla işe başlayalım.

Rumuz: Şeker

İlişki Durumu: Evli

Romantik rüyadan uyan

Soru: Esra Hanım ben yeni evliyim. Eşime karşı ilgili, isteklerini karşılayan iyi bir eşim. Sorunum bazen çok düşüncesiz ve ev işleri konusunda beceriksiz olması. Arkadaşlarımın yanında benim yemeğe çok düşkün olduğumu kilo alırsam başkasına bakacağı şeklinde patavatsızca şakalar yapıyor. Ona bunu söylediğimde ise şaka yaptığını söylüyor. Evde tamir edilecek bir şey olduğunda ise hiçbir iş elinden gelmiyor. O evlenmeden önceki tanıdığım mükemmel adam gitti, beceriksiz bir adam geldi sanki. Ne yapmalıyım.

Cevap: Sevgili okurum hiç kimse mükemmel değildir. İlişkilerde yapılan önemli hatalardan birisi de ben prensimi buldum, o beni seviyor, bu sevgi bütün sorunları halleder, problem varsa birbirimize uygun değiliz şeklinde gerçekle ilgisi olmayan durumlara inanmaktır. Evliliğin ilk yıllarında romantik rüya yaşanabilir. Ancak bu rüyanın gerçekle bir ilgisi yok. Eşinin bu davranışı sende hayal kırıklığı yaratmış. Yapman gereken onu suçlamadan hislerini paylaşman. Suçladığın takdirde seni dinlemeyecektir. Ev işleri konusunda gelince eşin tamir işinden anlamak zorunda değil ki. Bu problem olmamalı. Bir tamirci çağırırsınız olur biter. Sen tamirden anlamıyorsun şeklinde onunla konuşman onu senden uzaklaştıracak kırgınlıklar yaratabilir. Çünkü onu eleştirip, çocuğun gibi davranmış oluyorsun.

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder