Esra Karayel Kocanız sizi aldatıyor demeli miyiz?
HABERİ PAYLAŞ

Kocanız sizi aldatıyor demeli miyiz?

Haberin Devamı

SORU: Arkadaşım evli ve 3 çocuklu bir adama aşık oldu. Adamın tek niyeti birlikte olmaktı. Arkadaşımla görüşürken eşi hamile kaldı. Sonra bebeği düştü.

Cinsel anlamda birlikte olmak istemediği için ondan kurtuldu arkadaşım. Ama sizce bunu eşine bir şekilde söylemeli miyiz? Eşi çok iyi bir hanım. Kocasına çok güveniyor. Öfkeyle hırsla alakası yok bunun. Sadece bilmesi gerekir mi? Kocanız sizi aldatabilir, öyle biri demeli miyiz? RUMUZ: ÇOK PİŞMAN

CEVAP: Arkadaşın zaten bir günaha girmiş. Yuvayı yıkmak için son darbeyi de yaparsa nasıl olur Allah bilir. O kadar çok eşini düşünüyorsa baştan girmemesi gerekiyordu. Onun düşünmesi gereken şu; niçin evli bir adamı seçti? Tövbesini, duasını etsin.

Sonra da yazdıklarımı okuyup uygulasın. Belli ki sevgi, ilgi arayışı gözlerini kapatmış. Bu zaafı tekrar hata yaptırabilir. Üç ay kimseyi hayatına almasın. Arkadaşları, ailesi ile ilişkilerini güçlendirsin. Hayatında en çok yapmak istediği (resim, yazı) bir aktivite bulsun.

Kavgalar bitmiyor ayrılık görünüyor

SORU: İki yıllık evliyiz. Severek evlendim. Sevgiliyken de kavgalarımız oluyordu. Ama uzun sürmüyordu. Artık kocamla kavga edince ne sesini duymak ne de ona dokunmak istiyorum.

Yatakları da ayırıyorum. O da buna alıştı. Hiçbir şey eskisi gibi değil. İyi giden bir şey yok sanki hayatımda. İşimden, kocamdan, ilişkimden zevk almıyorum. RUMUZ: HER ŞEY BATAK

CEVAP: Hayatını masaya yatır. İlişkini, evliliğini, aileni. Şu an neler yaşıyorsun? Mutsuz, huzursuz olduğun konular nedir? Yatakları ayırmak fikrinden hemen vazgeç. Bu evliliğine çok zarar verir. İlk zorlukta kaçıp gidecek misin? Sana duygularını da bastır demiyorum. Ama çocuk gibi küserek tepki verme. Evliliğinden işe başla. Ne olsa evliliğine renk gelirdi?

Bunu düşün ve sonra isteklerini yaz. Eşinle de paylaş. Hangi konularda kavga ettiğinizin listesini yap. Göreceksin ki çoğu boş şeyler. Her hafta eşinle birlikte yapmaktan keyif aldığın bir aktiviteyi yap. ‘Aktivite Günlüğü’ tut. Sonrasında hislerini yaz. Bunları yaparsan yakın zamanda ilişkin düzelir.


Eski sevgilim geri dönsün istiyorum

SORU: Eskiden yakın olduğum bir erkek arkadaşım vardı. İyi anlaşıyorduk. Sonra dengeler değişti. Yanlış hareketlerinden dolayı, beni kullanmaya çalıştığını düşündüğüm için resti çektim. Ama unutamıyorum. Onun beni sevdiğini düşünmüyorum.

Aklına estikçe beni arıyordu. Onun bana dönmesini ve beni sevmesini istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Yol gösterir misiniz? İkimiz de bekarız. Benim üç kızım var. Onun çocuğu yok. RUMUZ: SEVDA

CEVAP: Sevgi zorla olmaz ki! Arkadaşlık süresi geçirmişsin. Bu süreçte demek ki onun tarafında istediğin şekilde bir bağ oluşmamış. Seni aklına estikçe arayan bir erkekten ne bekliyorsun? Unutamadığın ne? Ya da seni ona çeken hangi duyguların?

Bir hafta boyunca onunla her konuda neler paylaştığını yaz. Hayatında olmasını istediğin erkek için uygun kriterlere sahip mi? En önemlisi üç kızının sorumluluğu konusunda uygun biri mi? Bu sorulara dürüstçe cevap verdiğinde geri dönmesini istemeyeceğine emin olabilirsin.

AYRILIK ACISI BİTMİYOR

SORU: İki ay önce sevgilimden ayrıldım. Kafamda sürekli neden oldu, niye böyle yaptı diye sorular dolaşıp duruyor. Kendi kendime cevaplar veriyorum.

Çünkü o adamın ne yüzünü görmek ne de sesini duymak istiyorum. Zaten ayrılırken söylediklerine de inanmıyorum. İşimi, her şeyi etkiliyor bu durum. Düşünmeden duramıyorum. Huzurum kalmadı. RUMUZ: HASTA

CEVAP: Geçmişe takılıp kalmışsın. Dediklerimi yaparsan sana mutluluk değil belki ama huzur vaat ediyorum. ‘Şu an’ı yaşayamıyorsun. Belli ki kalbinde hala eski sevgilin var. Öfkeni bitirmedikçe sorular aklında dolaşır durur. Cevaplara inanmadığın halde soru sormaya devam etmenin ne faydası var. Büyük beyaz bir karton al. Masanın ortasına koy.

Sağ tarafa bu ilişki sana ne yaşattı? Hangi güzel duyguları yaşadığını yaz. Sol tarafa ise hangi kötü duyguları. En alta da öğrettiklerini. Sonra tekrar aynı kötü anları yaşamak ister miydin? Bu soruyu sor ve yüksek sesle cevap ver. Kartonu ters çevir. Büyük harflerle ve kırmızı kalemle ‘Seni ve yaşattıklarını geçmişte bırakıyorum’ deyip kartonu yak. Her soru geldiğinde bu cümleyi tekrarla.

Sevsem de öfkeme mani olamıyorum

SORU: Beş aydır güzel bir ilişkim var. Ama onu bazen çok kıskanıyorum. Etrafında çok erkek var. Öfkelendiğim zaman kötü sözler söylüyorum. Bu gidişle onu kaybedeceğim belki. O da beni kıskanıyor. Benim tepkilerim daha ağır oluyor. Ne olur yardım edin nasıl üstesinden geleceğim bunun? RUMUZ: CAN CAN

CEVAP: Sevgi, zehirlerle kirlenirse yaşamaz bilesin. O zehirlerde kıskançlık, öfke başı çeker. Sana sevdiğini hiç kıskanma da diyemem. Ama ölçülü olsun. Sessiz bir ortam yarat. Gözlerini kapa. Derin derin nefes al. Bir merdiven düşün.

Adı sevgi olsun. Unutma merdiven iki yönlüdür. Aşağı ve yukarı. Aşağısı cehennem yani kıskançlığın. Yukarısı cennet. İlişkinde yaşadığın güzellikler. Yukarı çıkmak da aşağı inmek de senin elinde. Bir tane merdiven fotoğrafı bul. Cüzdanına koy.

Öfke ve kıskançlık geldiğinde sessizce otur ve bu fotoğrafa bak. Sadece izle. Basamakların üstüne bak, güzel anlarınızı düşün. Kriz geldiğinde sakinleştikten sonra sevgilinle gerekirse rahatsız olduğun konuyu konuşabilirsin. İlişkiniz eskisinden çok daha güzel olacak. Bana da içinden teşekkür etmeyi unutma.

Mesaj attı ve ortadan kayboldu

SORU: İki senedir tanıdığım ve beş aydır da birlikte olduğum erkek bir mesaj sonrası ortada yok. Beni ne çok sevdiğini, aşkını anlatıp duruyordu son güne kadar. O gün birlikte plan yaptık. Buluşma gününe bir saat kala mesaj attı. ‘İşim çıktı sonra anlatırım’ dedi. Uzun bir süre bekledim. Mesaj attım. Ve bana ‘Her şeyi anlatmalı mıyım’ diye mesaj attı. Sonra ne arayan var ne soran. Telefona da cevap vermiyor. Söyledikleri yalan mıydı? Bu kadar sevgi dolu günlerden sonra bu nasıl olur? Ne düşüneceğimi bilemiyorum. RUMUZ: MASAL BİTTİ

CEVAP: Sebebi ne olursa olsun arayıp durumu izah etmeliydi. Ne yaşadığını, ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Bununla birlikte sana toz pembe bir tablo çizemem. Ancak onunla ilgili düşünmeyi durdurmalısın.

Sakın mesaj atma, arama. Ne zaman düşünmeye başlarsan hemen ilgini dağıtacak bir hareket yap. Üzüntünü yaşa. Fakat hayali senaryolar yazma. Y

ani böyle mi oldu başkası mı vardı gibi kurgular yapma. Eğer arayıp sana durumu izah ederse dinle. Ama devam etme konusunda iki kere düşün derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder