Esra Karayel Ne istediğini anlayana kadar o kadınla görüşmeliymiş
HABERİ PAYLAŞ

Ne istediğini anlayana kadar o kadınla görüşmeliymiş

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Beş ay boyunca hayallerimdeki aşkı, ilişkiyi yaşadım. Onu düşünmediğim bir an bile olmadı. O da bana karşılığını verdi. Derken ne oldu bilmiyorum ama fark etmeden bir şeyler kopmuş. Başka bir kadınla görüşmeye başlamış. Ortak arkadaşımız söyledi. “Sadece kahve içip sohbet ettik” dese de, belli ki kafasını karıştırmış kadın. Şimdi “Bana zaman ver hemen ayrılmayalım” diyor. Ne istediğini anlayana kadar o kadınla görüşmeliymiş. O zaman ilişkimiz daha sağlıklı ilerlermiş. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bana “Sensiz yapamam” diyordu. RUMUZ: YAKAMOZ

Haberin Devamı

CEVAP: Ne istediğini şimdiye kadar anlayamamış mı? Sen ona böyle bir talepte bulunabilir misin? Bir ilişki yaşarken başkaları karşımıza çıkabilir. Ama temel sağlamsa kalp zaten başka kalbe gitmez. Deneme yanılma tahtası değil ki bu. Geri döndüğünde eskisi gibi olacak mısın? Sende yarattığı kırgınlığı, güvensizliği onarabilecek misin?

KENDİMİ ELEŞTİRMEKTEN YORULDUM

SORU: Her konuda iyi olmak istiyorum. Başarılı bir okul geçmişim var. Kariyerim de iyi. Mükemmeli aramıyorum ama kendimi çok eleştiriyorum. Kocamın ailesi geldiğinde evsahipliğimle ilgili hiç olumsuz cümle duymak istemiyorum. Özel günlerde her şeyi eksiksiz hazırlamak istiyorum. İş konusunda da bunu yapıyorum. RUMUZSUZ CEVAP: Kendini eleştirdiğin konuların listesini yap. Ve her maddenin yanına, özellikle o konu hakkında kendini ne zaman eleştirmeye başladığını yaz. Bunu yaptığında ne kadar uzun süredir kendinle uğraştığını da göreceksin. Sonuç değişti mi, ona da bak. Gördüğün gibi eleştiri işe yaramıyor. Sadece kendini kötü hissetmeni sağlıyor. O yüzden buna son verme konusunda kararlı ol. Yazdığın tüm eleştirileri olumluya çevir. Ve her gün tekrar et. Eleştirilerinin azaldığını göreceksin.

KORKULARIM BİR TÜRLÜ BİTMİYOR

SORU: 35 yaşındayım. Ben de herkes gibi hayatın cilvelerinden nasibimi aldım. Sevdiklerimi kaybettim. İşsiz kaldım. Ayrıldım. Daha birçok şey... Bu yüzden gelecekten korkuyorum. Ve bu yüzden beni üzme riski olacak her şeyden kaçıyorum. Tatsız bir hayat yaşıyorum. Lütfen yol gösterin. RUMUZ: YORULDUM HAYAT

Haberin Devamı

CEVAP: Geleceği kim bilebilir ki? O zaman neden korkuyorsun? Bu konuda bir seçim yapmalısın. Aile, kariyer, ilişki ve para konusunda en büyük korkularını yaz. Her birinin yanına da olumlu düşüncelerini ekle. Mesela hasta olmaktan korkuyorum yazdıysan, “İhtiyacım olan tüm yardımı sevdiklerim yapar” cümlesini yaz. ‘Hayatımdaki güzel an’lar adını verdiğin bir not defterin olsun. Tatillerde, ilişkilerinde ve işte seni mutlu eden hatıralarını yaz ve oku. Göreceksin ki hayatta acılar var evet ama güzel hatıralar da yaşadın. Yeter ki görmek iste.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder