Esra Karayel Severek evlendim şimdi ızdırap içindeyim
HABERİ PAYLAŞ

Severek evlendim şimdi ızdırap içindeyim

SORU: İki yıldır evliyim. Bir bebeğim var. Eşimle sorunlarımız hiç bitmiyor. Çok karamsar. Beni olur olmaz şeylerle suçluyor. Severek evlendim, hala da çok seviyorum. Ama davranışları hoşuma gitmiyor, bunaldım. Konuşmaya kalksam direkt bağırmaya başlıyor. Ne olur bana yol gösterin. RUMUZ: ÇIKMAZ

CEVAP: Ne oldu da eşin artık seni suçluyor? Sakin bir zamanda eşinin suçlamalarını bir kağıda yaz. Bunların üzerinde düşün. Bak bakalım doğruluk payı var mı? Dürüstçe kendi davranışlarını gözden geçir. Konuşma uslubun nasıl? Suçlayarak cümleye başlıyorsan faydası olmaz.

Haberin Devamı

“Seviyorum” diyorsun. Ona sevgini nasıl gösteriyorsun? Mesela sabahları “Günaydın” derken gülümsüyor musun? Sevgini söylüyor musun? Eve geldiğinde güleryüzle karşılıyor musun?

Sevgini ve ilgini ona gösterme konusunda 10 üzerinden bir puan ver kendine. Puanını yükseltmek senin elinde. Bunu yaptığında eşin senin sevgini ve desteğini hisseder. Ve seni gerçekten dinlemeye başlar. Çaba göstermeden, kuru kuruya “Seviyorum” demekle yürümez ilişkiler.

SEVGİLİM BENİ KISKANMIYOR

SORU: 3 aydır erkek arkadaşım var. Benden 9 yaş büyük. Birlikte güzel vakit geçiriyoruz. Daha çok hafta sonu birlikteyiz. Buluştuğumuzda bana kimlerle olduğumu, ne yaptığımı hiç sormuyor. Beni kıskanmıyor sanırım. Yoksa beni sevmiyor mu? Anlayamıyorum. Soramıyorum da. Ne yapmam lazım? RUMUZ: ŞİRİN

CEVAP: Bazı insanlar sevgisini söyler, bazıları hissettirir. ‘Seviyorsa kıskanmalı’ diye bir kural yok ki. Aksine kıskançlık, kendine güvensizliğin ya da kendini yetersiz görmenin belirtilerinden. Sorun seni kıskanıp kıskanmaması değil.

Senin nerede kiminle olduğunu sorgulasa mı hoşuna gider, yoksa “Geçen hafta nasıl geçti?” diye sorsa mı? Bunu sakin şekilde ve kalbinle düşün. Bundan sonraki buluşmanızda sen bir adım at. Nasıl bir hafta geçirdiğini, fazla ayrıntıya girmeden onunla paylaş. Bazı konularda fikrini sor.

Kötülediğim adamla sevgili oldum gizliyorum

SORU: Bir yıldır tanıyorum onu. Başlangıçta zengin diye çok şımarık biri gibi gelmişti. İş gereği görüşmeye devam ettim. Aileme, arkadaşlarıma onu resmen kötüledim. ‘Burnu büyük, sadece eğlence peşinde’ diye. Sevgili olmak istedi, kabul etmedim.

Haberin Devamı

“O zaman arkadaş olalım” dedi. Bir baktım ki o adam gerçekten bana değer veriyor. Kötü günümde dert ortağım oldu. Şimdi sevgiliyiz, üstelik ciddiyiz de. Ama herkesten saklıyorum çok laf söyledim diye. Nasıl dönüş yapacağım?RUMUZ: DAL

CEVAP: Dedikodu ve önyargı gibi kötü enerjiyi içeren davranışların bir bedeli oluyor. Şu an başkalarının ne düşündüğü önemli değil. Önemli olan senin hatalarının farkına varman ve bundan ders alman. Mutluluğunu isteyen ailen ve arkadaşların zaten senin yanında olur.

Aileni topla, yaşadıklarını anlat. Sevgiline de bir özür borcun var. Ona bir mektup yaz. Kötü hislerinden başla, neden öyle düşündüğünü ve sonrasında nasıl düşüncelerinin değiştiğini anlat. Ona önyargının kötülüğünü öğrettiği için teşekkür et. Sonra da mektubu yak.

Sevgilim var ama başkasından etkilendim

SORU: Bir aydır yaşadığım bir ilişkim var. Onunla mutluyum. Ama yeni tanıdığım birinden de çok etkilendim. Yeni kadın o kadar farklı ki. Sanki yıllardır onu bekliyorum. Şu an sadece arkadaşız.

Haberin Devamı

Diğerine de haksızlık etmek istemiyorum. Aşık değilim belki ama huzurlu, güzel bir birliktelik. Kimse üzülsün istemiyorum. RUMUZ: SEVDA Sevgilim var ama başkasından etkilendim

CEVAP: Biriyle beraberken başkasına yoğun duygular besleyebiliyorsan o ilişkide yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Önce bunu bul. Aşk mı istiyorsun? Yoksa huzur mu?

Risk alıp aşkı seçebilirsin. Ama huzur, aşkın garantisi olmaz. Belki hayatının en mutlu günlerini yaşarken kısa süre içinde bitebilir de. Yeni kadında seni etkileyenleri en küçük ayrıntısına kadar yaz.

Fiziki özellikler mi ön planda, bunu sorgula. Hafta sonunun bir gününü tek başına ve doğada geçir. Deniz kenarında yürüyüş yap. Diğer günü ise ailene ayır. Eve döndüğünde kadınlardan en çok kimi aramak istiyorsan onu seç.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder