Esra Karayel Terk ettiklerimi geri istiyorum
HABERİ PAYLAŞ

Terk ettiklerimi geri istiyorum

SORU: Her kadından hoşlanabiliyorum. Dostlarım maymun iştahlı olduğumu söylüyorlar, ki sanırım öyleyim. Engel olamıyorum kendime.

Çok çabuk etkileniyor, karşımdakini de çok çabuk etkileyebiliyorum. Sonra sıkılıyor, bir daha görüşmek istemiyorum. Önce çok sahipleniyorum.

Kadınlar sahiplenen, kıskanan, kısıtlayan, baskıcı erkeklerden hoşlanıyor.

Ben de bu politikayı izliyorum. Ayrılıp boşta kaldığımda o kadınları tekrar istiyorum. Ne önerirsiniz bana? RUMUZ: ÇAPKIN

CEVAP: Bu şekilde yaşamaya devam edersen kısa süre sonra kadınlardan zevk almaz hale gelirsin. İlişki sadece fiziksel birliktelik değildir. Belli ki kadınların ilgisi sana geçici bir enerji veriyor.

Haberin Devamı

Bu gidince de tekrar başa dönüyorsun. Ara ver. Bir ay kimseyi hayatına alma. Hayatında hangi sevgiler eksik? Annenle olan ilişkini düşün. Bazı soruların cevabını bulacaksın.

Hayatını yeniden kur. İlişkilerin içinde sevgi varsa manevi doyum yaşanır. Gerisi geçici zevktir. Manevi yönden tatmin olmadığın için sürekli birileri girer ve çıkar.

Eşinden ayrı yaşayan birine aşık oldum

SORU: 42 yaşındayım. Eşinden ayrı yaşayan evli bir erkek karşıma çıktı. Çok etkilendim. Birkaç kez görüştük, benimle devam etmek istediğini söyledi.

Boşanacağını ve eşiyle 5 yıldır bir arada olmadığını anlattı. Uzun zamandır yüreğimi çarptıran biri olmamıştı. Zor durumdayım. Beni tatile davet etti.

Gitmeli miyim sizce? RUMUZ: DÖNEMEÇ

CEVAP: Doğru olan, tatile gitmemen. Eşinden ayrı yaşıyor olsa da hala evli. Diğer kadının ne yaşadığını bilemezsin. Sen o adamın eşi olsaydın? Seni anlıyorum, belli ki etkilenmişsin.

Ama böylesi ilişkilerden mutlu yuva doğmaz. Hem yüreğin başkası için de çarpacaktır. Bile bile yanlış yapıp günaha girmek yürek çarpmamasından daha kötüdür. Kibarca ama net olarak tatili de ilişkiyi de reddet.

Bu tür erkekler senin yerine başkasını davet etmekte geç kalmazlar. Duygusallığı bırak ve hayata dön. Bu dönemi sevdiğin arkadaşlarla geçir. Yalnız kalma. Bir süre sonra unutursun.

Üniversiteye gitmem evliliğimi etkiler mi?

SORU: 5 yıllık bir ilişkim var. Çocukluk aşkı denebilir. Ben üniversiteyi kazandım, erkek arkadaşım kazanamadı. Bir işte çalışıyor.

Haberin Devamı

Birbirimizi seviyoruz ve ciddi düşünüyoruz. Eğitim ayrılığı, evlilikte sorun yaratır mı? RUMUZ: ÜNİVERSİTE

CEVAP: Tahsil önemli ama kişinin kendini yetiştirmesi de önemli. Sevgi, saygı varsa sorun olmaz. Bir sonraki yıl üniversiteye girebilir. Çalışıyorsa da akşam okuyabilir.

Her derdin bir çözümü var. Düşünmen gereken tahsil sorunu değil, bu kadar erken yaşta evlilik kararı vermiş olmanız. Daha hayatın başında bu kadar ciddi bir sorumluluk almaya hazır mısınız?

Ayrıca aile kurmaya hazır mısın? Bu kişi ömrünü geçireceğin kişi mi? Her şartta onun yanında olacak mısın? Bu sorulara dürüstçe cevap ver.

Erkeklerin saldırısına uğramış gibi hissediyorum

SORU: Erkeklerin tacizinden, bakışından çok sıkıldım. İşyerinde bile. Güzelim. Giyimim, halim abartılı değil. İyi bir semtte oturuyorum. Çoğu zaman makyaj bile yapmam.

İş görüşmesi diye gidiyorum, yemeğe davet ediyorlar. Bir kafede yalnız otursam etrafıma erkek doluyor. Tamamen eve kapanarak da yaşamak mümkün değil. RUMUZ: TACİZ

Haberin Devamı

CEVAP: Hayattan kaçarak yaşanmaz. Kaçtığın şey, hep başına gelecektir. Bahsettiğin türden erkekler olduğu gibi kadınlara bu şekilde davranmayan erkekler de var.

Yapman gereken, buna inanmak. Her sabah kalktığında ‘saygılı ve sevgi dolu erkekler karşıma çıkıyor’ cümlesini yüksek sesle aynaya bakarak söyle.

İş görüşmesi için gittiğinde yapılan yemek teklifini kibarca reddet. Takılma bunlara. Hayat bunları sorun edecek kadar uzun değil.

Eşim sanal dünyada tanıştığı bir kadınla beni aldatıyor

SORU: Kocamın beni aldattığını düşünüyorum. Sanal dünyada tanıdığı bir kadınla devamlı konuşuyor. Bu kadın evli, 40 yaşında. Eşim ise 26. Fakat kadına 38 yaşında ve zengin olduğunu söylemiş. Ona hediyeler yolluyor.

Birçok kez aşk mesajlarını yakaladım. İnkar ettiler. Eşimle defalarca kavga ettik. Şiddet gördüm. Bir kızım var. Ne yapacağımı bilmiyorum. RUMUZ: SANAL DÜNYA

CEVAP: Aldatma konusundan ziyade şiddete maruz kalman düşündürücü. Dilerim çocuğun buna şahit olmamıştır. Şiddet, ne sebeple olursa olsun, kabul edilemez.

Aldatma konusunu birlikte çözebilirsiniz ama şiddet için psikolojik destek alınması gerekir. Şiddet suçtur ve buna katlanmak durumunda değilsin.

İlk yapman gereken, durumu ailene bildirmek. Gerekirse onlarda kal. Aile büyükleri sana yardımcı olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder