Esra Karayel Ya beni aldatırsa?
HABERİ PAYLAŞ

Ya beni aldatırsa?

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Dertlerinize çare, acılarınıza ortak olacağım. İlişkilerinizde mutluluğa giden yolları göstereceğim. Arkadaşlarınızla, ailenizle sorunlar yaşıyorsanız, berekete giden yolda tıkanıklıklar önünüzü kesiyorsa, ‘Zorluklarla nasıl baş edebilirim?’ ‘Nasıl hayattan daha çok zevk alabilirim?’ ‘Bazı kişileri affedemiyorum, öfkeme hakim olamıyorum’ diyorsanız doğru adrestesiniz. Bana yazın, sorunlarla birlikte başa çıkalım.

Ya beni aldatırsa?

SORU: Üç aydır güzel bir ilişki yaşıyorum. Nazar değer diye korkuyorum. Şu an hayatımda güzel giden tek şey. Erkek arkadaşım yakışıklı ve zengin. Bu zamanda taliplisi çok tabii. Ya başkası aklını çelerse? Ne olur yardım edin. RUMUZ: PRENS

CEVAP: Ne yapmamı istersin? Kafese koyup anahtarını denize mi atayım? Güzel ilişki tanımını gözden geçirmekle işe başla. Yakışıklı ve zengin diye seni aldatmasından korkuyorsan bir sorun var demektir. Kendini yetersiz görmenin nedenleri nedir? İçindekileri bir dök bakalım. Sonra da kendine hak ettiğin değeri vermeye başla. Bunları yap ki ilişkin gerçekten güzel hale gelsin.

Kocam geleceğini düşünmüyor

SORU: Beş yıldır evliyiz. Başından beri hiç değişmedi. Sorumsuz. Eline geçeni harcar. Zar zor ev aldırdım. Çocuk yok. Ama ya işini kaybederse? Ortalık malum. Geleceği hiç düşünmez. Eğlencesinde, gezmesinde. ‘Sürekli kötü şeyler söylüyorsun’ diye beni azarlıyor. RUMUZ: PEMBE ŞEKER

CEVAP: Gelecek ile ilgili neyi bilebilirsin ki? Gizli güçlerin varsa onu bilemem. Sana elinizdekileri yiyip bitirin demiyorum. Ama senin vesveselerinle de felaket gelecekmiş gibi ‘hazır ol’da yaşanmaz. Kocanı değiştirmeye çalışmak yerine bir adım at. Aile bütçesi yap. Makul bir rakamı birikim hesabına koy.

Şunu da unutma ‘korktuğun başına gelir’ demiş büyüklerimiz. “İşini kaybederse” diye düşüneceğine, “Kocamla mutlu olabilmek için daha çok neler yapabilirim” diye düşünsen iyi olur.

Kalbim bir kahpenin ellerinde

SORU: Üç senedir kalbimi paramparça eden bir kadınlaydım. Başka bir erkeğe mesajını yakaladım. Ayrıldık. Affettim, bir sene sonra yeniden başladık. Eskisinden daha tutku dolu devam etti. Sonrasında bu sefer de başka bir erkekle el ele yakaladım. Aşkımdan yataklara düşen bir kadın bunları nasıl yapar? Ona nefretten başka bir hissim kalmadı. RUMUZ: KAHPE

CEVAP: Aynı hata iki kez tekrarlanıyorsa hata olmaktan çıkıyor. Belli ki kızcağızın kendiyle ilgili ciddi sorunları var. Nefret etmek yerine onun için dua et. Kalbinin acısı bu şekilde hafifler. Belli ki yaptıkları seni kırmak için değil farkında olamadığı sorunları nedeniyle. On kere de affetsen aynı şeyi yaşardın.

Üç seneyi sakın çöpe atma. Hatalar ve tecrübeler diye başlık at. Birer sayfa yaz. Bir ay boyunca görebileceğin bir yere as.

Yeni eskiyi unutturur mu?

SORU: İlk kez aşık oldum. Altı ay birlikte olduk. Son zamanlarda sürekli kıskanması, azarlaması, eski sevgilisinin verdiği sıkıntılar derken ayrıldım. Bir ay geçti. Her gün onu düşünüyorum. Arkadaşlarım ‘Hemen yeni bir erkek arkadaş bul’ diyor. Onu silemezsem geri döner ve yine aynı sıkıntıları yaşarım. Ne olur yardım edin. RUMUZ: X

CEVAP: Silmek yerine bu ilişkinin olamayacağını kabul et. Karar verdiysen uygulamaya geç. Yeni, eskiyi unutturamaz. Ne şekilde biterse bitsin kendini başkasının kollarına da atmak yakışık almaz. Biraz kalbini dinlendir. Üzüntü veren birini hayatından çıkaramamanın nedenleri ne? Hayatında bir erkeği düşünmekten başka neler var?

Çözümün yarısı burada. Yarısı da unuttuğun yaşamında. Hemen bir haftalık program yap. Hoşuna giden aktiviteler, ailen, film izleme vs. Aşkın, bir erkeği 24 saat düşünmek olmadığını anlayacaksın.

Sarışın güzelin bağımlısı oldum

SORU: Sevgilim olmadan yapamıyorum. Sürekli görmek istiyorum. Görmediğim zaman da saatlerce konuşmak istiyorum. ‘Senin yüzünden işimi gücümü yapamıyorum’ diye şikayet etmeye başladı. “Evlilik için henüz erken” diyor. O 28, ben 32 yaşındayım. Bırakır diye korkmaya da başladım. Onsuz nasıl yaparım? RUMUZ: SARIŞINIM

Cimri ama seviyorum


SORU: Erkek arkadaşım çok cimri. Ne hediye alır ne de özel günleri kutlar. Üstelik maddi durumu da çok iyi. Yurtdışına gidip geliyor sık sık. Ailesine oradan hediyeler getirdiğini biliyorum. Ama bana yok. Bir şey de isteyebilen biri değilim. İnsan sevgilisine hediye almaz mı? Bana değer vermiyor demek değil mi bu? RUMUZ: CİMRİ

CEVAP: Hediye almaması değer vermediğini göstermez. Seni de anlıyorum. Bu tip hareketler ilişkiyi besler. Belki de buna senin verdiğin önemi vermiyordur. Sen bir adım at. Mesela ilgi duyduğu bir alanla ilgili kitap hediye edebilirsin.

Ve bunu verirken ‘Sevdiklerime hediye vermeyi seviyorum’ diyebilirsin. Sakın ‘Sen hiç yapmadın’ deme. Niyetin ona bir şey aldırmak değil, hediyeleşmenin senin için önemli olduğunu göstermek olsun. Yoksa işe yaramaz bilesin.

Evlenince görüşemez olduk

SORU: Çok iyi anlaştığım kız arkadaşım evleneli bir yıl oldu. Evlendikten sonra ayrı kaldık. Yani ip koptu. Sadece mesajlaşıyoruz. Evlendikten sonra eli kolu bağlanmış. Eskisi gibi de konuşmuyor. Davet ediyorum. ‘Nasip’ diyor. Ne yapacağımı bilemedim. RUMUZ: AYRI DÜŞTÜK

CEVAP: Evlilik hayatı arkadaşlarla araya mesafe sokabiliyor. Yeni yaşamına alışması için ona süre ver. Belki sıkıntısı vardır. Ya da istediği zaman iletişim kuramıyordur. Gerçekten iyi arkadaşsanız anlayışlı olman gerekiyor. Mesajında ‘Senin için yapabileceğim bir şey var mı? Her zaman yanında olacağımı bil. Daha sık senden haber alabilirsem çok memnun olurum’ şeklinde yaz. Ona zaman tanı.

Karıma dokunmuyorum diyor, inanasım gelmiyor

SORU: Evli birini sevdim. O da beni seviyor. Ayrılmayı da denedim. Ama aklımı çeldi yine mesajlarıyla. ‘On beş senedir evliyim, karıma artık dokunmuyorum’ diyor. İnanamıyorum. Sizce doğru mu söylüyor? “Seni hiç bırakmayacağım, zamanın ne getireceğini bilemeyiz” diyor. Üzülüyorum. RUMUZ: ICE

CEVAP: Karısına dokunmadığına seviniyor musun? Bunun sebebi olmak olasılığı nasıl hissettiriyor? Ya da yalan söylüyor. Bir önemi var mı? Evi, yatağı, yuva denen kutsal saydığımız mekanı bir başkasıyla paylaşıyor.

Karısının yüzüne baka baka her gün yalan söyleyen biri, sence sana doğru söyler mi? Hemen tövbeni et. Bir kadının üzüntüsüne neden olduğun için de bir fakiri sevindir. Kurttan kuzu doğmayacağı gibi yalanla başlayan ilişkiden de güzel bir birliktelik doğmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder