Esra Karayel Yakışıklı değilse reddediyorum
HABERİ PAYLAŞ

Yakışıklı değilse reddediyorum

SORU: 20 yaşındayım. Hafif balıketli, güzel bir kızım. Hemşireyim. Kendime göre de çevremdekilere göre de seksi değil ama sempatik ve tatlıyım. Hiç sevgilim olmadı. Ama bu benden kaynaklanıyor.

Çünkü yaklaşan her erkeği reddediyorum. Ama karşıma da yakışıklı ve kaliteli, kariyerli bir adam çıkmadı. Sizce sorun bende mi? RUMUZ: İLİŞKİ DURUMU

CEVAP

Sevgili bulman için seksi olman gerekmiyor. Sempatik ya da tatlı olman da. Bu düşünceyle yola çıkarsan o yolun sonunu hiç göremezsin. Sorun, senin düşünce tarzında. Birlikte olacağın erkeğin kariyerini mi seveceksin?

Haberin Devamı

Ya da sırf yakışıklı diye onunla mı olacaksın? Cümlelerinde sevgiye dair bir iz yok. Mutlu olmayı fiziki ve maddi özelliklere bağlarsan yaşadığın ilişkiden hayır gelmez. Sevgili kriterlerini gözden geçir ve değiştir.

Mesela ‘kaliteli’nin yerine ‘insanları seven, sevgisini gösteren, dürüst biri’ni koyabilirsin. ‘Kariyer sahibi’ yerine de ‘işini severek yapan, kendiyle barışık, bilgili’ diyebilirsin.

Çocuk istiyorum ama sevgilim yok

SORU: 51 yaşında bir erkeğim. Çok gördüm geçirdim. Çapkındım, yüzlerce kadın girdi hayatıma. Ama artık beni seven bir kadından çocuk sahibi olmak istiyorum. Kadınlara ise güvenim az. Sevgilim yok. Zaman geçiyor. Beğendiğim kadınlardan da çabuk sıkılıyorum. Bu şekilde nasıl çocuk sahibi olabilirim? RUMUZ: ÇOCUK

CEVAP

Atalarımız ne güzel demiş; ‘Ne ekersen onu biçersin’ diye. Yüzlerce kadının girdiği bir kalp, sevmeyi hatırlayabilir mi? Şimdi tüm yaşadıklarını sıfırlayıp yeniden başlamalısın.

Seçimlerini, kadınların fiziki özelliklerini bir kenara bırakıp yapmayı dene. Kadınlar için güvenilir misin? Bu soruya dürüstçe cevap ver. Değilsen güvenilir olmayı seç. Bunu yaparsan karşına güvenilir kadınlar çıkacaktır.

Yalnızlık hoşuma gitse de ölümden korkuyorum

SORU: Eşimden ayrıldım, çocuğum yok, bir süredir yalnız yaşıyorum. 52 yaşında bir kadınım. Maddi olarak bazen sıkıntı yaşıyorum. Bunun üstesinden geliyorum ama son zamanlarda ölümden korkmaya başladım. Hayattan zevk alarak yaşamaya çalışmıştım hep, o günlerdeki gibi olmak istiyorum. Lütfen bir yol gösterin. RUMUZ: ÖLÜM

Haberin Devamı

CEVAP

Ölüme olan bakış açını değiştir. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç. Bir kapı kapanıyor, başka bir kapı açılıyor. İnancın tam olduğu zaman ölümden korkmazsın. Dualarla dost olmanı tavsiye ederim. Bu endişeni alacaktır.

Yalnız da mutlu olmayı başarmak çok güzel. Ancak yalnız olmak demek hayatımıza kimseyi dahil etmemek anlamına gelmiyor. Arkadaşların, ailen ya da yakın olduğun kimselerle haftada bir muhakkak görüş.

Ayda bir çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret et mesela. Bu tür hareketler manevi yönümüzü güçlendirir. Sakin bir zamanda, yapmak isteyip yapamadıklarını düşün. İsteyip yapamadıklarımız, bazen bu korkuyu yaratabilir. Dediklerimi yap. Keyifle yaşamaya devam edeceksin

Sevgilim eski eşine şiddet uygulamış

SORU: Eski eşimden şiddet görmüştüm, boşanalı 5 yıl oldu. Uzun süre kimseyle olmadım. Şimdi yeni bir erkek hayatıma girdi. Ama konuşmamızda şiddet nedeniyle uzaklaştırma aldığını öğrendim.

Çok kötü oldum. Nedenini sordum, “Beni tahrik etti, bir tokat attım” dedi. Sizce doğru mu? Bir yol gösterin. Bana karşı kibar. Tekrar hayal kırıklığına uğramaktan çok korkuyorum. RUMUZ: KEDİ

Haberin Devamı

CEVAP

Kötü bir deneyim yaşamışsın. Güven duyman kolay değil. Ama her erkeğin de öyle olduğunu düşünerek yaşayamazsın. Erkek arkadaşının ne yaşadığını bilemezsin.

Önyargılı olma. Fakat tedbiri de elden bırakma. Acele etme. Onu çeşitli ortamlarda tanımaya bak. Arkadaşları da önemli. Nasıl bir hayat yaşıyor? Dostları var mı? Şiddet eğilimli kişiler genellikle dış dünyaya kapalı kişilerdir.

Bu bir genelleme tabii ama aklında da olsun. Sen de geçmişin izlerini silmeye bak. Öfkeni, kızgınlığını at. Eski eşinin rahatsız olduğunu kabul et.

Sevgilimin tatil arkadaşı gibiym

SORU: 40 yaşında güzel bir kadınım. 3 ay önce arkadaşlarım beni biriyle tanıştırdı. Benden 15 yaş büyük. Çok hoşlandığını söyledi. İki aydır genelde hafta sonları görüşüyoruz. Yoğun olduğunu söylüyor.

Bana karşı tavrı beraberken çok iyi. Ama görüşmediğimiz günlerde sadece mesaj atıyor. Buna sinir oluyorum. Sanki tatil arkadaşıymışım gibi davranıyor. Öyle olunca elini tutmak bile içimden gelmiyor. Ne yapmalıyım? RUMUZ: ATEŞ

CEVAP

Kalbinin istemediği kimseyle birlikte olma. Elini bile tutmak istememe noktasına geldiysen ciddi sorun var demektir. Belli ki kendini kötü hissediyorsun. Al karşına bu adamı konuş. Bu şekilde iletişimin seni rahatsız ettiğini söyle.

Şunu da unutma: Kimseyi değiştiremezsin. Adam gelmiş kaç yaşına. Bu uyarın sonuç vermezse yanından git ve arkana bakma. Senden 15 yaş büyük birine iletişimi öğretmek için ilişki yaşamamalısın. Sevgi, saygı ve istek yoksa iletişim kurulamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder