Esra Karayel Yalanlarını paketledim
HABERİ PAYLAŞ

Yalanlarını paketledim

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Üç aydır benimle birlikte başka kadını da idare ediyormuş. “Seninle olmak istiyorum, bana zaman ayır” diyordu. Görüşelim deyince de ya işi çıkıyor ya da uyuyakalmış olduğundan telefonumu duymuyordu. Aynı aşk mesajlarını başka bir kadına daha attığını öğrendim. Bütün mesajların çıktısını aldım. Siyah bir bantla yapıştırdım. Büyü işlerinden korktuğunu bildiğim için, biraz erkek saçı, iğneler batırılmış bebek de dahil hediye paketiyle adresine postaladım. İstediğim mesajı da attı: “Özür dilerim büyüyü boz” diye. Hâlâ öfkeliyim. Ne yapmalıyım?

RUMUZ: G-X

CEVAP: Öfke kötülük yapmakla geçmez ki. Kırgınlık, hayalkırıklığı gibi pek çok olumsuz duyguyu yaşıyorsun. Haklısın. Ancak yaptığın hareket öfkeni artırmaktan başka işe yaramaz, bilesin. Başına gelende hayır gör. Bakış açını değiştir. İyi ki gerçek ortaya çıktı. Bundan sonra ilişkilerinde neye dikkat etmen gerekiyor? Ne öğrendin? Buna bak. Bir yetimin başını okşa, sevindir. Çünkü hediye paketin günah dolu. Zararı sana.

10 YAŞ BÜYÜK

SORU: Evlenip, ayrıldım. 49 yaşındayım. Çocuğum yok. İşim, evim var. Çevremde sevilen ve beğenilen bir kadınım. Ailem, arkadaşlarım “Birini bul, yoksa yalnız kalırsın” diyor. Birlikte olmak isteyen çok erkek var. Ama evlenmek isteyen benden on yaş büyük. Kararsız kaldım. Lütfen yol gösterin. RUMUZ: YAŞ FARKI

CEVAP: Yalnız kalacağım korkusuyla evlenirsen bir ayrılığa daha davetiye çıkarırsın, bilesin. Yaş farkı bu alanda yapılan çalışmalara göre sınırda. Önemli olan, ona sevgin, saygın var mı? Elini tutarken, sarılırken, aynı yastığa baş koyarken düşündüğünde kendini nasıl hissediyorsun? Yaşama bakışınız nasıl? Başkalarının sana korku bulaştırmasına izin vermemekle işe başla. Her sabah, “sağlığım, evim, işim ve sahip olduğum iyi huylarım için şükürler olsun” cümlesiyle güne başla. Göreceksin korku kalmayacak.

İKİSİ ARASINDA KARARSIZ KALDIM

SORU: Sevgilimin ilgisiz tavırları hoşuma gitmiyordu. Dört ay sonra ayrıldık. Altı ay sonra, “Hatalıyım yeniden deneyelim” dedi. Bu sefer çok farklı davrandı. Güvenebileceğim, düzgün, saygılı bir adam. Barıştık. Tam o sırada başka biri karşıma çıktı. Konuşunca heyecanlanıyorum. İkisi arasında kaldım. Ne yapmalıyım bilemiyorum. RUMUZ: YARDIM

CEVAP: Hayatında güvenebileceğin, saygılı bir adam mı istiyorsun? Yoksa kalbini çarptıran bir macerayı mı? Diğer kişiyi tanımıyorsun. O da iyi, düzgün, saygılı biri olabilir. Ya da tam tersi… Ancak bu sefer diğerini tamamen kaybedebilirsin. Seçim senin. Ancak bu kararı verirken yalnız olmalısın. Birini alternatif olarak elde tutmak, gün gelir en çok seni yaralar.

ESKİ NİŞANLISIYLA HÂLÂ GÖRÜŞÜYOR

SORU: Erkek arkadaşımla iki aydır beraberiz. “Çok mutluyuz” derken, evlenme teklif etti. Kısa bir süre sonra da eski nişanlısı ortaya çıktı. Hâlâ görüşüyorlarmış. Neden görüştüğünü sorduğumda, “Sadece arkadaşız, geçmişi silemem ki” diyor. Ne yapmalıyım? RUMUZ: GONCA

CEVAP: Evlilik kararı için birlikte geçirilen süre önemli. Deniz kenarına git. Beş dakika maviye bakarak derin nefes al. Sonra şu soruların cevabını ver: Neler paylaştın, geleceğe dair hayatınız konusunda hemfikir misiniz? Nişanlısıyla görüşmesi doğru değil. Geçmişi silmesin tabii. Ama geçmiş gerçekten geçmişte kalsın. Acele etme. Aile büyüklerinle tanıştırmadan sakın karar verme.

ÇAĞIRINCA GİTMEDİM BAŞKASINDAN ŞÜPHELENDİM

SORU: Erkek arkadaşım haftasonu şehir dışına çağırdı. İşlerim nedeniyle gidemedim. Cumartesi üç kere aradım, telefonumu açmadı. Geç saatte mesajımı görmüş, “Çok içmişim fark etmedim” diye mesaj attı. “Yalnız değil misin?” dedim. O da “Seni çağırdım gelmedin, niye kimle olduğumu soruyorsun, kimse yok” dedi. “Beni arama” dedim ve telefonlarını açmadım. Yanlış mı yaptım? RUMUZ: BONCUK

CEVAP: Mesajla iletişim tabii ki yanlış. İlişkiyi sonlandırma kararında olsan bile en azından telefonla konuşarak bunu yapmalısın. Erkek arkadaşın doğru da söylüyor olabilir, yalan da… Günahı ona ait. Ancak, çağırdığında gidemediğin ya da gitmediğin için sana o cevabı veremez. Belli ki ilişkiniz derinleşmemiş. Saygı yoksa sevgiden bahsetmek zor. Gönlün, aşkın ve niyetin yoksa yoluna devam et. Arkana bakma.

AYRILINCA AKLIMA BAŞIMA GELDİ S

SORU: Nişanlımdan ayrıldım. Dokuz ay oldu ama hâlâ unutamıyorum. Aslında ayrılığı isteyen bendim. Ayrıldıktan sonra adını koyamadığım bir şey oldu. Onu hiç özlemediğim kadar özlemeye başladım. Çok büyük hata yaptığımı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. RUMUZ: ÇARESİZ

CEVAP: “Ayrılıklar sevmeyi öğretir aslında” diye çok sevdiğim bir şarkı sözü var. Tam da sana göre. İpleri tamamen koparmadan iyi düşünmeli. Renkli küçük bir kağıda bunu yaz. Arada bakman lazım, aynı hatayı yapmaman için. Eski nişanlını ara. Yüz yüze bu konuyu konuşun. Sakın mesajla iletişim kurma. Samimi ol. Sevginize bir şans iste. Eğer geç kalmışsan “hayırlısı buymuş” demek lazım.

EVLENİNCE DURULUR MU?

SORU: Erkek arkadaşım evlenme teklif etti. 7 aydır birlikteyiz. Sevgiliyken beni üç kez aldattı. Hepsinde de yakalandı. “Sadece seni istiyorum, evlenince bunlar olmayacak” dedi. Sizce durulur mu? RUMUZ: ÇAPKIN

CEVAP: İlişkinin başları; heyecan ve özlemin yoğun olduğu, ayakların yerden kesildiği zaman. Bu ilk zamanlarda üç kere aldatması! Belli ki basamak atlamanız zor. Evlenince durulacağı sözünü, eldeki veriler pek doğrulamıyor. Bu kişiyle aile oluşturma kararını gözden geçir derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder