Fatih Öztürk AB e-kitap oluyor
HABERİ PAYLAŞ

AB e-kitap oluyor

Haberin Devamı

Geçen yıl yaşanan vakalar nedeniyle ara verilen ‘Okul Sütü Programı’ 11 Şubat’ta 30 bin 885 okulda yeniden başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak yürüteceği ‘Okul Sütü Programı’ çerçevesinde 60 bin ton civarında süt piyasadan çekilecek.

[[HAFTAYA]]
Öğrencilere dağıtımı yapılacak süt konusunda öğretmenlerin de bilinçlendirilmesi için Başkent Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenlendi. 81 ilden gelen toplam 218 öğretmene Okul Sütü Programı konusunda iki gün boyunca eğitim verildi. Eğitimde, okul müdürlerine, süt dağıtılmadan önce, süt dağıtımı sırasında, süt içilirken ve süt içildikten sonra okullarda yapılacak olan uygulamalar, karşılaşılabilecek problemler karşısında süreci nasıl yönetebilecekleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Rehberlik ve destek hizmetleri program boyunca sürdürülecek. Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle çok yönlü işbirliği üniversitelerin de yüksek katılımıyla artarak devam ediyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın bu konudaki hassasiyetine yakından tanığım. Hatırlarsanız iki yıl önce 100 Bilfen öğrencisi Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda Avrupalı parlamenterlerle buluşmuştu.

‘Biz Avrupalıyız’ mesajının verildiği buluşmanın mimarı Bakan Egemen Bağış olmuştu. Egemen Bağış’ın her daim sıcak tuttuğu Avrupa Birliği konusunda bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye’de ilk defa okullarda okutulmak üzere lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik Avrupa Birliği’ni anlatan e-kitap hazırlandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Bilgi Üniversitesi ortaklığı ile yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ‘Dijital Avrupa Birliği: Lise ve İlköğretim Öğrencileri için Türkçe e-kitap’ adlı proje hayata geçiriliyor. 31 Ocak 2012’de başlayan ve 12 ay süren projenin finali ve e-kitabın tanıtımı yarın İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

E-kitap, AB ile ilgili olarak tarihçe, genişleme, yurttaşlık, ekonomik bütünleşme ve AB hukuku gibi bilgilerin yanı sıra tarım, eğitim ve gençlik, sosyal politika, tüketicilerin korunması gibi alanlarda temel AB politikalarını tanıtıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder