Fatih Öztürk AGÜ; üçüncü nesil üniversite
HABERİ PAYLAŞ

AGÜ; üçüncü nesil üniversite

Haberin Devamı

Üniversitelerde hareketli günler başladı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Yerleşkesinde gerçekleştirilen “Üniversiteler Şehri Kayseri” konulu toplantıya katıldı.

Kayseri, işadamlarının yoğun çabalarıyla adından sıkça söz ettiren bir şehrimiz. Eğitim ve bilim konularında da Kayseri’nin adı önümüzdeki günlerde daha çok gündeme gelecek görünüyor.

Toplantıda bu konunun altını özellikle çizen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Osmanlı’dan itibaren dünyanın en önemli milletlerinden birisi olduğumuzu hatırlatarak bilim, sanat dünyasına çok büyük hediyeler sunan bu milletin bundan sonraki dönemde de aynı verimlilikte olması gerektiğini söyledi. Tabii bunun yolu eğitim ve nitelikli insandan geçiyor.

[[HAFTAYA]]

Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın girişimiyle, 2007’de, kente yeni bir devlet üniversitesi kazandırmak, Kayseri’nin gelişimine paralel olarak eğitimde de öne çıkmasını sağlamak amacıyla kuruldu. Üniversiteye adını veren Cumhurbaşkanı Gül’ün tek şartı ise kurulacak üniversitenin eğitimde fark yaratacak, uluslararası seviyede rekabet edebilecek kaliteli bir üniversite olmasıydı.

Bu doğrultuda ilerleyen üniversite, öğrencilerin ve ailelerin beklentilerinin yanı sıra iş ve sanat dünyasının ihtiyaçlarının farkına vararak bilimsel araştırmalara ve sosyal çalışmalara son hız devam ediyor. Araştırmaya öncelik veren, uluslararası yükseköğretim alanında rekabet etme amacı taşıyan üçüncü nesil üniversite olmayı hedefleyen Abdullah Gül Üniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatmalıyım.

Ayrıca AGÜ, eğitim dili tamamen İngilizce olan Türkiye’deki dört üniversiteden biri olma özelliğini de taşıyor. Hedef, Sümer Kampüsünün ardından ikinci kampüsü olan Mimar Sinan Kampüsünü de hizmete alarak büyümeye devam etmek… Kayseri, Abdullah Gül Üniversitesi ile birlikte dört üniversiteye ev sahipliği yapan bir şehir. Unutmamak gerekir ki; gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’nin kalkınması, İstanbul ve Ankara benzeri metropoller dışında ülke geneline yayılmayı amaçlayan üniversite kentlerinin kurulması ile ivme kazanacaktır. Bu ivme de kaliteli insan gücü ve bu gücü üretecek olan kaliteli üniversiteler ile gerçekleşecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder