Fatih Öztürk Bağımlılıkla mücadele
HABERİ PAYLAŞ

Bağımlılıkla mücadele

Haberin Devamı

Tüm dünya küçük yaşlara kadar inen bağımlılıkla ilgili dört bir koldan mücadele veriyor. Bu alanda ülkemizde de gerek emniyet mensupları, gerek eğitim kurumları gençleri bilinçlendirme konusunda yoğun çaba sarf ediyor. Ancak yapılan araştırmalar hiç iç açıcı değil.

Bağımlılık yaşının 10’a kadar indiği belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu sıkıntılı sürece ‘dur’ demek için Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile bağımlılıkla mücadele amacıyla işbirliği yaptı.

[[HAFTAYA]]

İki kurum arasında yapılan “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’ projesiyle okullarda ve ulusal düzeyde bilinç oluşturulması işbirliği anlaşması imzalandı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bu protokol ile toplumda zararlı alışkanlıkları en aza indirmeyi ve toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını, bağımlılıklar ile ilgili önleyici ve koruyucu bir eğitim programı hazırlandıklarını söyledi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın da altını çizdiği gibi bağımlılıklar hem bireysel hem de evrensel olarak dünyanın problemi haline geldi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) 2011 araştırmasına göre 14-19 yaş grubu gençlerdeki bağımlılık oranlarına bakıldığında gerek dünyada gerekse ülkemizde çocuklar ve gençler ciddi tehdit altındalar. Geleceğimiz olan çocukları ve gençleri kapsayan bu proje gerekliydi. Ülke çapında bağımlılıkların önlenmesi için büyük bir adım atılıyor.

Uzun soluklu bir proje hedefleniyor. Pilot bölge çalışması İstanbul’da başlayacak ve ardından tüm ülkeye yayılacak bir eğitim projesi çerçevesinde Yeşilay tarafından geliştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM), 7’den 70’e herkese uygun eğitim modülleriyle ulusal düzeyde bağımlılıklarla mücadelede ciddi bir farkındalığın oluşturulmasını hedefliyor.

Tüm ülkeyi kapsayacak bir yapı içinde katılımcı gruplara erişimi sağlayacak eğitim uygulamaları sisteminin kurulması, bir veri tabanının oluşturulması da amaçlanıyor. Yeni yılda yeni kararlar almak artık gelenek haline geldi. Bağımlılıkla mücadelede Bakanlığın attığı bu kararlı adımı geleceğimiz için gönülden destekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder