Fatih Öztürk Bayram sonrası bizi ne bekliyor?
HABERİ PAYLAŞ

Bayram sonrası bizi ne bekliyor?

Haberin Devamı

Uzun bir bayram tatilindeyiz. Bu tatil galiba yine öğrencileri çok mutlu etti. Sınavlar başlarken gerçekleşen 9 günlük tatilde öğrencilerin tekrar yaparak zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceğini ümit ediyorum. Böyle uzun tatiller sorunları biraz öteliyor, biraz soğutuyor. Ama bayramdan sonra özellikle eğitim alanında yine sıcak bir gündemle karşı karşıya kalacağız.

Mesela okullar, TEOG sisteminde gerçekleşecek merkezi sınavları yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı da geçtiğimiz hafta okulları yeni ortaöğretime geçiş sistemine ilişkin herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemeleri ve gerekli tedbirleri almaları yönünde uyardı. Yani ortak sınav yapılacak dersler için okullardaki kadrolu branş öğretmenleri öncelikle 8’inci sınıflarda görevlendirilecek.

[[HAFTAYA]]

Dershaneler konusu bu yılın da en çok konuşulan konusuydu, bu konu gelecek yıla da sarkacak gibi görünüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dershanelerle ilgili hazırlanan yasa tasarısının yılbaşından önce Meclis’e sunulacağını söyledi. Diğer yandan dershane sahipleri de duruma göre pozisyon alacakları mesajı veriyorlar.

Aslında eğitim öğretimin devlet denetimi altında yapılması veli ve öğrenci açısından önemli. Almanya ve Japonya gibi ülkelerde eğitim bakanlıklarına bağlı olmadan ve teşvik amacıyla vergiden muaf tutularak faaliyet gösteren eğitim kurumları mevcut. Nasıl bir orta yol bulunacağına zaman içinde tanık olacağız. Bakan Nabi Avcı geçen hafta özellikle öğretmenleri ve meslek seçiminde öğretmenliği düşünen gençleri ilgilendirecek bir açıklama yaptı.

Bakanlığın yaptığı hesaplamalara göre bütün branşlarda tüm okullar ideal düzeye getirildiğinde ihtiyaç duyulacak öğretmen sayısı 125 bin civarında. Bakan Avcı, bugün kendini öğretmen adayı olarak gören 250 binin üzerinde gencimiz olduğunu söyledi.

Halen eğitim fakültelerinde, fen fakültelerinde ‘İleride belki öğretmen olurum’ diye okuyan öğrencileri de saydığınızda bu sayının çok yüksek olduğu görülüyor. Bu konuda acilen bir planlama yapılması gerekiyor. Yoksa eğitimli işsiz sayısı artacak. Kurban Bayramı vesilesiyle bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın hepinize sağlık, mutluluk, esenlik getirmesini diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder