Fatih Öztürk Brüksel'den dünyaya mesaj
HABERİ PAYLAŞ

Brüksel'den dünyaya mesaj

Haberin Devamı

Geçen hafta Çarşamba günü Brüksel’de tarihi bir ana tanıklık yaptık. İstanbul’da yağmuru bırakıp Brüksel’in güneşli havasına bir katkı da Bilfen Okullarının 100 öğrencisinden geldi. Çocuklar bir güneş gibi parlamento binasında parladılar. Bilfen Okulları Avrupa Birliği Çalışma Kulübü öğrencileri birkaç yıldır Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili fikir tartışmaları yapıyor.

Öğrencilerin çalışmalarından etkilenen Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, öğrencileri Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bir sunum yapmaya davet etti. Böylece AP tarihinde bir ilk gerçekleşti. 13-14 yaş grubunda 100 ilköğretim öğrencisi sunum yapma fırsatı yakaladı. Çünkü parlamento binasına 15 yaşından küçükler alınmıyor.
[[HAFTAYA]]
Bunu başaranların Türk öğrenciler olması ne kadar gurur verici bir durum değil mi? Genç yaşta bakanlık koltuğuna oturan, Egemen Bağış, AB’den sorumlu Devlet Bakanı olmasına rağmen eğitim konularına inanılmaz duyarlı bir siyasetçi. Konuştuğunuzda uzun yıllar eğitim alanında çalıştığını zannediyorsunuz.
Çünkü klasik siyasetçinin aksine kendi alanı dışındaki konulara da vakıf… Egemen Bağış, yaşıyla, birikimiyle, kendini yetiştirmesi ve geliştirmesiyle, eğitim konularına hâkimiyetiyle, mütevazı kişiliğiyle farkını ortaya koyuyor. Öğrencilerimizin bu sunumu Egemen Bağış’ın anlatmaya çalıştığım vizyonuyla hayata geçti.

Üzerinde Türkiye ve Avrupa Birliği bayrağının bulunduğu tişörtlerle toplantıya katılan öğrenciler, Türk ezgilerinden oluşan bir dinleti sundular. Egemen Bağış’ın “Bir müzakereci olarak ülkesinin gençlerinin bu sürece sahip çıkması alacağım en büyük ödüldür. Bilfen Okulları öğrencileri gibi gençlerin varlığı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin doğal bir parçası olduğunun en büyük kanıtıdır” sözleri öğrencilerden ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Öğrenciler de Avrupa’ya “Aradığınız güçlü ortak Türkiye’dir. Farklılıkta birlik olalım” mesajı verdiler. Bu müthiş tabloyu Türk gazetecilerin yanı sıra dünyanın önde gelen haber ajanslarının temsilcileri de izledi.

Eylül ayındaki vize görüşmeleri sırasında öğrencileri yeniden Brüksel’de görmek istediğini belirten Bakan Egemen Bağış’ın vedalaşırken söylediği ‘Bugün artık Avrupa Birliği’ne gireceğimize inandım’ sözleri tüm yorgunlukları unutturdu. Bu öğrencilerle hepimiz gurur duyuyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder